Navštívili jsme nádražní restauraci v Bruntálu, ve které se v 9. dílu nové řady Ano, šéfe zabydlel také Zdeněk Pohlreich. V podniku sice hvězdičku nenechal, majitelka Marta ale vzpomíná na natáčení v dobrém a mnohé Zdeňkovy rady také v kuchyni zařadila do běžného provozu. Za kolik si zde dnes dáte legendární smažený sýr, který šéfovi vytekl na talíř?
V 9. dílu pořadu Ano, šéfe! přijel Zdeněk Pohlreich vlakem do Bruntálu a navštívil místní nádražku. Kuchyni i podniku kralovala majitelka Marta, která za sebe dodnes nedokázala sehnat adekvátní náhradu. Redakce Extra.cz, která sem z Prahy zajela otestovat menu, ale hladová neodcházela.
Na místě otestovali bramboračku, za kterou neplatíte, pokud je součást menu, a která samotná vyjde na krásných 55 korun za 0,3 litru. Pochvalovali si také hovězí plátek s rajskou omáčkou a těstovinami za 145 korun a minout nemohli ani smažený sýr s hranolkami a domácí tatarkou, který v pořadu vytekl Zdeňku Pohlreichovi skoro přes celý talíř. Vyjde na 160 korun. „Ano, sýr prostě vytekl. Je to na prd,“ kaje se dnes majitelka s tím, že jakmile vařila s vědomím toho, že je to pro Pohlreicha, stíhala ji jedna katastrofa za druhou. „Já jsem prostě velký stresař,“ krčí rameny. „Řekl mi, že nemám dělat pokusy na lidech – tak ty dělám stále,“ směje se Marta, která stále hledá kuchaře, který by jí uvolnil ruce na další práci kolem podniku.
Doporučené video: Podívejte se na reportáž z natáčení Ano, šéfe v restauraci U třech kytar
Ano, šéfe! v bruntálské Nádražce
A byť to v pořadu vypadalo, že Zdeněk Pohlreich se v Bruntálu místy rozčiloval a vytáčel do ruda, Marta si natáčení pochvaluje. „Vzpomínám na to vesele. Připomínám si rady pana Pohlreicha. Někdy si připomínám situace, které nastaly, a které třeba nebyly příjemné, nebo naopak ty, co byly příjemné. Prostě – tak nějak pozitivně,“ překvapuje brunetka, která relaxuje malováním a jejíž obrazy stále zdobí stěny nádražky.
Jaké Zdeňkovy rady si vzala k srdci? „Více dbát na základ omáček, na ty výpeky. To je to, co mu všichni chválí, tak to předává dál. Za to jsem ráda, protože to nám opravdu celkově v omáčkách pomáhá,“ děkuje televiznímu šéfovi. „Potom mi řekl, že si mám najít kuchaře, ale toho kuchaře já stále hledám. Takže kdyby někdo chtěl, může u nás nastoupit,“ obrací se na širokou veřejnost. „Teoreticky bychom teď měli mít zase nového. Ale tady je to opravdu těžké,“ povzdechla si Marta.
Zásah Zdeňka Pohlreicha považuje za potřebný, třebaže hvězdičku nakonec nedostala. I to bere se ctí a dává Pohlreichovi za pravdu. „V podstatě mi pomohl si víc uvědomit chod té kuchyně. Těch jeho rad se držíme, a v podstatě zachováváme i ta jeho jídla. Ale nepíšeme ,toto nás naučil pan Pohlreich', prostě tam dáme ledvinky nebo špekové knedlíky. Ty jsou úplně luxusní, ty milujeme všichni,“ dává tip všem, kteří by do Bruntálu zavítali. Aktuálně je podává se zelím za 135 korun.
Najít v Bruntálu šikovného kuchaře je těžké
Servírku Iris byste v podniku těžko hledali - jak několikrát zdůrazňovala před kamerami, výpověď podala ještě v den, kdy filmaři z restaurace odjížděli. Pryč je také kuchař, který neprošel Pohlreichovým testem v závěru pořadu. „On byl jen záskok, rozhodl se, že mi vypomůže. V podstatě byl celou dobu fajn. Tady je to prostě tak, že bohužel ti kuchaři z hor… nebo ne bohužel, ono je to pochopitelné. Všeobecně je v té kuchyni asi víc alkoholu, protože to máte u sebe prostě pořád. Já řídím, tak já nepiju,“ zastává se Marta bývalého kuchaře. „Jo, takže si prostě trošku přihnul,“ vysvětluje personální změny.
Po ekonomické stránce je to s nádražní restaurací nahoru a dolů. Marta to přičítá chudému kraji. „Léto bylo perfektní. V září útlum, asi proto, že tady je chudší kraj. Ale vždycky jsou klienti, kteří jsou vám schopni za jídlo zaplatit. Teď máme zase horší období. Ale lidé říkají, že jim u nás chutná,“ zastává se svého jídla. Závěrem ještě naznačuje, jak to vypadá s vysněným penzionem, který si vyhlídla k provozu coby svůj velký sen do budoucna. „Jsem z doby komunismu, takže pětiletky jsou pětiletky, a kdyžtak si to posunete ještě o rok dál,“ krčí rameny Marta.
Na exkluzivní fotografie z nádražní restaurace v Bruntálu z 9. dílu pořadu Ano, šéfe!, a také na snímky aktuálních pokrmů z jídelního lístku, se můžete podívat v naší fotogalerii.









