Navštívili jsme restauraci U třech kytar z 8. dílu nové řady pořadu Ano, šéfe! v Košicích u Tábora, kdy čtvrtým rokem "válčí" v kuchyni baskytarista Michal s manželkou Zuzanou. Jak dnes s odstupem času hodnotí natáčení, které se dá označit za (dosud) nejvíce dojemný a pozitivní díl sezony? Za kolik se v restauraci najíte a jakými změnami prošel interiér?
V osmém dílu nové série pořadu Ano, šéfe! zavítal Zdeněk Pohlreich do českých Košic u Tábora. Provozovatel Michal, který je se svým podnikem v symbolickém nájmu od města, je duší muzikant, a jak prozradil Extra.cz, hudby se nemusel vzdát ani po návštěvě Zdeňka Pohlreicha. „Účel to určitě splnilo. Hlavně jsme chtěli udělat nějaké změny, ale po třech letech, co jsme tady, jsme se pořád nedokázali pohnout nebo nakopnout. Tohle přišlo včas,“ raduje se sympaťák.
Do pořadu Ano, šéfe! by šel klidně znovu a ničeho nelituje. Ostatně, od Pohlreicha v závěru dostali jednu hvězdičku, která je na podniku hrdě vylepená. „Finančně je to trošku lepší, ale samozřejmě, potřebovali bychom o něco víc – aby se do toho dalo i investovat,“ naznačuje, že budova a také technické zázemí kuchyně je stále v katastrofálním stavu. Natáčení si pochvaluje, byť se neobešlo bez hektolitrů jeho oblíbené kávy z malého červeného hrnečku, který s oblibou zabírala také kamera. „Kvůli nějakému zdravotnímu omezení mám povolené asi tři kávy denně. Stoprocentně jsem to přepálil. Takových patnáct jich za ten den padlo. Ale byly to čtyři dny, a ty jsme přežili,“ kaje se.
Doporučené video: Zdeňka Pohlreichová v talkshow Na kafeečko
Ano, šéfe: Nejdojemnější díl sezony plný nečekané pomoci
Pozornému divákovi jistě neuniklo, že osmý díl se de facto nesl ve znamení klidu a pohody - Zdeněk Pohlreich tolik nenadával, naopak, Michalovi a jeho rozpadajícímu se podniku se všichni snažili pomoci. A ten si toho jak se patří považuje. „Se štábem byla úplně skvělá spolupráce. Musím říct, že byli fakt dobří, vzhledem k tomu, že se mezi kamerami normálně nepohybujeme. Snažili se nám vyjít vstříc, a když jsme udělali něco špatně, tak nám to řekli. Byli úplně perfektní, brali ohled na naše soukromí. V pořádku,“ chválí Michal celou produkci.
Že by jeho díl v tomto směru výjimečný, to si dobře uvědomuje. „Oni byli milí vlastně úplně všichni. Od režiséra přes všechny ostatní. Kameramanovi jsme hráli na svatbě, osvětlovač Ríša už s námi asi čtyřikrát hrál – i na té svatbě. Fakt byli všichni skvělí,“ děkuje zpětně. „Musím říct, že nás tím dílem protáhli. Kdybychom je neměli, tak to takhle třeba ani nedopadlo,“ myslí si Michal.
Na tom, že restaurace v jejich městě stále stojí, mají lví podíl také místní, kteří přiložili ruce k dílu a několik desítek z nich přišlo Michalovi spontánně dobrovolně pomáhat bez nároku na honorář - jen za dobrou svačinu z food trucku od Zdeňka Pohlreicha. „Přišlo mi, že sem začali chodit i někteří lidé z vesnice, kteří nám hrozně moc pomohli. Pomohli nám dost, i to, že za námi stáli. A je to doteď, přišlo mi, že jich je víc. Snad nás vzali za své,“ dojímá se Michal. Okamžik, kdy místní nabídli pomoc s úklidem a rekonstrukcí celé budovy, dojal oba manžele k slzám. „To byla síla, to jsem nečekal. Nejsem moc velký cíťa, ale na konci mě trochu rozbrečeli. Já jsem v pohodě, ale když se mi dojme manželka, tak je pro mě těžké být úplně nad věcí.“
Polévka k menu za 15 Kč a řízek za 145 korun
Ceny, které Michal nastavil, jsou víc než přívětivé. Redakce Extra na místě zjistila, že polévka z denní nabídky - aktuálně to byla gulášová - vyjde na krásných 15 korun, pokud je k menu, a na 35 korun samostatně. Dále si redakce objednala svíčkovou s karlovarským knedlíkem za lidových 155 korun a potom jídlo, které podniku na míru doporučil Zdeněk Pohlreich - řízek přes celý talíř s vařeným bramborem. Tento kasovní trhák vyjde na 145 korun, bez ohledu na to, zda jde o vepřové, nebo kuřecí maso. Dezert v kelímku, který váží 250 gramů, stojí 100 korun. Celkově i s pitím tak redakce zaplatila přívětivých 513 korun. Všechna jídla si můžete prohlédnout i v naší galerii.
U třech kytar koupíte i dezerty v praktickém balení
Michalova manželka Zuzana od natáčení zvládá obsluhu, ale také směnu v kuchyni. Ujala se také nové sekce, dezertů, pro které vymyslela speciální vitrínku. „Na to, že je to vlastně krejčová, tak se v tom perfektně našla. Teď tam třeba dělá bombastické čerstvé koblihy, donuty. A vymyslela si, že ty vnitřky nechá nakynout, převáže provázkem a udělá z nich ještě malé dýně,“ odhalil Michal halloweenskou vychytávku. „Stará se nám o vitrínu a o směny, aby bylo dostatek lidí, protože já občas vyrážím hrát s kapelami,“ chválí svoji manželku Michal.
V pořadu přitom dezerty nedostaly moc prostoru. „Zdeněk na to má samozřejmě svůj názor. Tradičně se podle něj například koňaková špička dělá jinak, ale Zuzanka to prostě dělá jinak, po svém. A myslím, že je to skvělé, lidé to ocení,“ zastává se své šikovné partnerky. „Hlavně praktičnost, protože ten dezert je v plastovém kelímku. Nezdá se to, ale je to velké, pokud to má člověk sníst celé. Dá se to zavřít a vzít s sebou. V ledničce to klidně vydrží dva nebo tři dny. Neztrácí to chuť, zůstává to vláčné,“ popisuje originální trik. „Štáb si jich také pár odvezl a trošku nám s tím pomohli, aby se to nezkazilo,“ usmívá se potutelně.
Taneční sál v sousedství se pronajímá, děláme i catering
Velké téma byl v pořadu taneční sál místního kulturního domu, kde v sezoně probíhají společenské akce, a nabízí se, aby lidé nechávali peníze v přilehlé restauraci. Běžně jsou ovšem dveře do sálu zamčené pod řetězem. „Ten sál je tady, ale pořád patří obci. My máme tady jídelnu, výčep, kuchyň, a vedle je sál, který když někdo potřebuje, tak si ho pronajme. A ten dotyčný se rozhodne, jestli my tam budeme dělat catering, jídlo a pití,“ vysvětluje Michal, jak to funguje, a že obec jeho restauraci fandí, jak už bylo vidno z televizního dílu.
„U všech to funguje, většinou děláme nějaké to občerstvení my. Akorát u hasičů mají na převážnou většinu akcí svého člověka na catering,“ konstatuje, že tento jemný zádrhel stále přetrvává. Pranic si z toho ale nedělá. „Ale mně to vůbec nevadí. Jeho cenová politika je jiná než naše a samozřejmě, že vydělat potřebuje každý. Ve chvíli, kdy jsme tady, a on tam má nějakou akci, tak my máme samozřejmě zavřené dveře do sálu, ale stejně chodí většina těch lidí za námi, protože to máme levnější než on,“ těší Michala. „Záleží na nich, nikdo nikoho do ničeho netlačí. Ale myslím si, že pokud je na vesnici hospoda a vedle je sál, mělo by se to všechno odvíjet od toho,“ krčí rameny hospodský.
Na exkluzivní fotografie z restaurace U třech kytar z 8. dílu pořadu Ano, šéfe!, a také na snímky aktuálních pokrmů z jídelního lístku, se můžete podívat v naší fotogalerii.