Sladké poklady v cukrárně Josefa Maršálka: Božská kobliha, ve které chtěl bydlet Marek Eben, vyjde na 35 korun

Sladké poklady v cukrárně Josefa Maršálka: Božská kobliha, ve které chtěl bydlet Marek Eben, vyjde na 35 korun
Zdroj: Tomáš Martínek/Extra/koláž Lifee
Podnik Upečeno na dědině vede Josef Maršálek společně se svou sestrou Zuzanou Schmidtovou. K dostání jsou čokoládoví indiánci. Nebo třeba pusinky s krémem a čerstvým ovocem. Pusinky zdobí také živé jedlé květiny.+ 29 fotek+ 30 fotek

Cukrář Josef Maršálek před časem otevřel svoji cukrárnu a pekárnu v malé obci Kyžlířov v Oderských vrších. Denně zde o ni pečuje jeho sestra Zuzana Schmidtová, ale Josefa zde také můžete potkat - podobně jako my, když jsme se do podniku vypravili na výlet. Jaké zákusky byste podle Josefa měli stoprocentně vyzkoušet? A jsou zde k zakoupení také slavné koblihy s vanilkovou náplní, ve kterých si přál bydlet Marek Eben? 

Veronika Nováková
Veronika Nováková 24. 09. 2025 11:57

Cukrář Josef Maršálek (43) dnes nikoho nemusí přesvědčovat o tom, že je mistrem svého oboru. Přesto fanouškům chyběla tradiční kamenná cukrárna s pekárnou, kde by bylo možné všechny jeho laskominy na místě ochutnat. Nedávno tedy Josef Maršálek společně se svou sestrou, cukrářkou Zuzanou Schmidtovou, jedno takové místo otevřel. A není to v Praze, ale v malé obci Kyžlířov v Oderských vrších. Otevřeno má od úterý do soboty, vždy od 10 do 18 hodin, a zboží se denně připravuje jen tolik, aby se nic nemuselo vyhazovat.

Modré stěny podniku sourozenci vyzdobili všeříkajícím mottem „Máslo je naše náboženství“, a kdo ochutná jejich s láskou pečené sladké štěstí, ten k němu bez rozpaků konvertuje také. Pojďte s námi a s Josefem vyrazit na malou ochutnávku. A než otevřete naši bohatou fotogalerii, dejte si něco sladkého s kafíčkem, aby vás nehonila mlsná.

Josef Maršálek otevřel svoji cukrárnu

Oblíbenými stálicemi v podniku Josefa Maršálka jsou produkty z kynutého těsta, ať už jsou to koláče nebo domácí chléb. A jaký zákusek bychom podle Josefa Maršálka měli v jeho cukrárně rozhodně ochutnat? „Rozhodně ochutnejte náš větrník, protože je připravený přesně tak, jak by měl být. A potom si dejte řez Praliné s křupavými oříšky,“ radil nám Josef Maršálek na místě. Netají se tím, že právě k českým větrníkům chová velkou náklonost.Dvě poctivé smetanové náplně, vanilkový diplomat a karamelová šlehačka se špetkou soli, máslové vypečené odpalované těsto a karamelová poleva. Na klasiku všech klasik se nesahá. Amen,“ vzkazuje Maršálek na sociálních sítích.

Kynuté koláče a koblihy Marka Ebena

Hostům by dále doporučil kynuté koláče, které bohaté zdobí sezónním ovocem a drobenkou.Zkombinovali jsme recepty našich babiček Boženky a Josefky a budou vždy čerstvé a jen do vyprodání zásob,“ dodává slavný cukrář. Fanoušci na sociálních sítích se už teď rozplývají blahem. A pak si vemte domů tu vanilkovou koblihu!vzkazují někteří. Koblihy s vanilkovým krémem, po kterém se mohli utlouct porotci i moderátoři pořadu StarDance, patří mezi nejžádanější položky. „Ano. V těhle koblihách by podle Marka Ebena chtěl bydlet každý. A s naší kávou budou v naprostém top kombu,“ odpovídá Josef fanouškům. Kus vyjde na krásných 35 korun.

Upečeno na dědině podle tradičních receptur

Na Instagramu svého podniku už také Josef se svou sestrou Zuzanou vysvětlují, jaké hodnoty jejich podnik vyznává. Hrdě například hlásí, že by nikdy nevyráběli ani neprodávali nic, co by sami a s chutí rádi nekoupili. Používají jen ingredience, za které se nemusejí stydět, a postupy nehodlají skrývat. A pokud zboží během dne dojde, je to pouze a jen známka toho, že zákazníci ho kupují každý den pouze čerstvé.

„Pokaždé to bude pravé máslo, česká mouka a cukr, 33% smetana, BIO čokoláda, nejlepší ořechy a ovoce, pravá vanilka a nejvoňavější koření. Žádné směsi a ani polotovary. Vše včetně zmrzliny a sorbetů připraveno ze základních surovin,“ vzkazují hostům sourozenci. Závěrem si neodpustí malou prosbu s ohledem na to, jak velký zájem jejich cukrárna vyvolala. „Prosíme, respektujte, že se výrobna nachází v rodinném domě, kde žije rodina s malými dětmi. Otevřeno je od úterý do soboty, 10:00 - 18:00 a nemá význam chodit před otevírací dobou. V tu chvíli jsou všichni kolegové v plném swingu, aby pro vás napekli to nejlepší široko daleko,“ vzkazují všem, kteří do Kyžlířova přijedou za sladkým i z velké dálky.

Na unikátní fotografie těch nejlepších laskomin z cukrárny a pekárny Josefa Maršálka se můžete podívat v naší fotogalerii.

Herečka Tereza Bebarová potkala svou životní lásku v 17 letech: Plánovala jsem být single a mít jen psa

Herečka Tereza Bebarová potkala svou životní lásku v 17 letech: Plánovala jsem být single a mít jen psa

Související články

Další články