5 důvodů, proč se stát veganem

Být veganem ve skutečnosti vůbec není špatné. Přinese vám to spoustu výhod.
Pojem veganství vznikl už v roce 1951.Veganská strava působí příznivě na zdraví.Byli jste zvyklí se ládovat v noci pizzou, steakem či burgrem? Nevadí. Internet je plný veganských alternativOdjakživa jsem zvyklí brát si, na co máme chuť. Naše tělo ale ve skutečnosti tolik masa a mléčných výrobků vůbec nepotřebuje.+ 1 fotka+ 2 fotky

Pojem veganství vzniklo už v roce 1951 a jeho filozofie spočívá v tom, že odmítá nejen zabíjení zvířat pro potravu, ale i veškeré živočišně produkty. Možná to zní jako omezení, ale být veganem ve skutečnosti vůbec není špatné. Přinese vám to spoustu výhod.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 11. 03. 2018 23:14

1. Zdraví především

Veganská strava působí příznivě na zdraví. Budete se cítit lépe a navíc správným stravováním můžete dokonce vyléčit alergii, kterou třeba už léta trpíte.

2. Budete mít více energie

Nemálo sportovců přesedlalo na veganskou (rostlinnou) stravu a setrvali u ní dodnes. Tento způsob stravování vám totiž dodá neskutečnou energii a budete se cítit fit.

3. Nebuď sobec

Jedna věc je, že nám maso prostě chutná, ale zabíjet zvířata jen pro potravu, zkrátka není příliš fér. A vlastně ani není fér brát těm němým tvářím produkty, které „vyrobili“ oni.

4. Rozmazlenost

Odjakživa jsem zvyklí brát si, na co máme chuť. Naše tělo ale ve skutečnosti tolik masa a mléčných výrobků vůbec nepotřebuje. Jsme jen zhýčkaní.

5. Žádná omezení

Byli jste zvyklí se ládovat v noci pizzou a steakem? Nevadí. Internet je plný veganských alternativ, které vám oblíbené potraviny pomohou nahradit.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články