Zázračné bobule: V těhotenství dopřávejte tělu superplodiny z českých luhů a hájů

Zázračné bobule: V těhotenství dopřávejte tělu superplodiny z českých luhů a hájů
Zdroj: Profimedia
Pokud nemáte čas na přípravu domácích zeleninových šťáv a salátů, skočte do salaterie UGO. Výběr mají pestrý, suroviny čerstvé a chuť je báječnáBorůvkové smoothie

Suroviny:

1 banán
150 g borůvek
na doředění rostlinné mléko (např. kokosové, mandlové)

Postup:

Omyjeme borůvky, přidáme banán, mléko a rozmixujeme. Mléko přidáváme postupně dle toho, jak moc husté smoothie chceme mít. Ihned podáváme.Celer patří také mezi afrodiziaka.Mangové smoothie působí jako energy drink+ 7 fotek+ 8 fotek

Především v průběhu těhotenství si vaše tělo žádá kvalitní výživu. Ideální je tedy stravovat se zdravě a pestře. Ideální jsou superpotraviny, které tělu přináší i v malém množství mnoho živin. Nemusíte kupovat žádné cizokrajné bobule, zaměřte se na české luhy a háje...

Petra Járková
Petra Járková 21. 02. 2020 10:00

Naše zdraví skvěle ovlivňují bobulovité plodiny jako borůvky, maliny, ostružiny, černý rybíz nebo brusinky. Všechny mají antioxidační účinky, obsahují velké množství vlákniny a vitamíny C a K. Skvělé také je, že jsou velmi málo kalorické, můžeme si jich tak dopřát jakékoliv množství.

Borůvky a maliny

Tyto dvě plodiny mají málo cukru a jejich konzumace má efekt na hladinu hormonu leptinu, který pomáhá dosáhnout snáze pocitu plnosti. Obsahují poměrně velké množství vlákniny a jsou významným zdrojem manganu. Působí také protizánětlivě a protiprojímavě.

Brusinky

Konzumují se totiž jako prevence infekcí močových cest. Snižují také riziko zubního kazu a zánětu dásní.

Rakytník

Hvězda v posilování imunity. Jeho plody obsahují neuvěřitelné množství vitamínu C. Udělejte si tedy stoprocentní šťávu, každé ráno si dejte jednu lžičku a uvidíte, že si na vás nějaká chřipková epidemie jen tak nepřijde. Díky serotoninu také pozitivně ovlivňují nervovou soustavu a působí jako antidepresivum.

Moruše

Zapomenutá plodina z kuchyní našich babiček. Ony věděly, proč moruši užívat a jaké zázračné vlastnosti má. Je důležitým zdrojem draslíku, vápníku, železa a manganu. Moruše se rychle kazí, je vhodná k sušení, zamrazení, zpracování na džem, sirup či šťávu. Ze sušených moruší si můžete umlít i nasládlou mouku.

Arónie

Možná ji znáte pod názvem černý jeřáb. Kromě vitamínu C a vitamínů skupiny B obsahuje i rutin pro zpevnění a elasticitu cév. Sladkou chuť má arónie díky sorbitolu, který je vhodný i pro diabetiky.

Šípky

Posledním druhem zázračných bobulovin jsou šípky. Evergreen, který obsahuje obrovské množství vitamínu C, ale také další vitamíny a minerální látky, jež jsou prospěšné pro tělo. Nachází se v nich i vláknina nebo rutin. Šípky jsou přírodním lékem proti infekcím a nachlazení. Při sběru si dávejte pozor na to, aby plody nebyly namrzlé.

NA DALŠÍ RECEPTY VHODNÉ PRO TĚHOTNÉ ŽENY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články