Novinka v boji s chřipkou: Infuze s vitamínem C vás postaví na nohy

Novinka v boji s chřipkou: Infuze s vitamínem C vás postaví na nohy
Zdroj: GHC Praha
Šípková polévka:

Z hladké mouky a tuku připravíme jíšku, rozšleháme ji ve vodě a povaříme. Poté vmícháme šípkový džem (poměr podle množství polévky a požadované hustoty), polévku osolíme a okořeníme mletým zázvorem. Můžeme ji také okyselit citronovou šťávou. Podáváme ji horkou, doplněnou nasucho opečenými kostkami veky nebo rohlíků.Šípková pasta:

Hodně měkké šípky zbavíme stopek, ale nepůlíme je a dáme je na 24 hodin do mrazáku. Pak je necháme mírně povolit, každý šípek pevně zmáčkneme a z otvoru po stopce vytlačíme dřeň bez peciček i chloupků.

Dřeň promícháme s moučkovým cukrem podle chuti, napěchujeme ji do skleniček, které uložíme do chladničky. Pasta je výborná jako pomazánka, z hodně ztuhlé pasty můžeme tvarovat nepečené cukroví.Šípkový džem:

Očištěné šípky vsypeme do nerezového hrnce, zalijeme je vodou, uvaříme doměkka a propasírujeme. Protlak zvážíme, přidáme cukr (400—500 g cukru na 1 kg protlaku) a pak jej za stálého míchání zahustíme mírným varem. Ještě horkým džemem naplníme skleničky, které zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.Šípkový kompot:

Do hrnce dáme 200 g očištěných šípků a 200 g opraných plodů jeřabin, přidáme k nim čerstvou šťávu z citronu, kousek citronové kůry, 4 hřebíčky a 350 g cukru. Plody zalijeme vodou tak, aby byly ponořené, a zvolna je uvaříme doměkka. Kompotem naplníme sklenice, které zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.+ 1 fotka+ 2 fotky

S příchodem chladnějšího počasí většinou udeří první vlna chřipek a nachlazení, kdy najednou ordinace praktických lékařů zaplní dospělí i děti a vy v obavách pozorujete každého kýchajícího člověka s kapesníkem ve svém okolí. Pokud nechcete spoléhat pouze na čaj s citronem, můžete vyzkoušet poměrně novou metodu pro posílení zdraví, jako jsou infuzní terapie vitamínu C.

Petra Járková
Petra Járková 28. 10. 2019 10:00

Poslední měsíce roku bývají vždy náročnější, bohužel se často stává, že fyzické a psychické vypětí oslabí už tak těžce zkoušenou imunitu a vy se stáváte náchylnější k různým infekčním nemocem. Infuzní terapie vitamínu C skvěle nastartuje imunitní systém a celkově vás doslova probudí.

Vitamín C

Vitamín C nedokáže tělo vytvořit samo, proto je jeho přítomnost závislá na tom, jestli ho dostatečně přijímáme zvenčí. Výživové doplňky ovšem dodají z účinných látek jenom zlomek, který běžně obsahují například citrusy. Infuzní aplikace podává vitamín C přímo do krve, kde se nejlépe vstřebá a dosáhnete tak maximálního efektu.

Infuzní terapie

Infuzní terapie jsou mezi veřejností stále oblíbenější především kvůli nenáročné a rychlé aplikaci. Celá procedura v podstatě spočívá pouze v tom, že si 30 minut například čtete časopis a během toho je vám podávána obrovská dávka potřebného vitamínu. Samotné účinky pocítíte prakticky během několika minut. Kromě toho, že váš imunitní systém bude ve vrcholné kondici, vitamín C také výrazně potlačuje stres a fyzickou únavou. Vedlejším efektem je rozzářená pleť a přirozeně vitální vzhled.

„Naši klienti si pochvalují infuzní terapie v zimních měsících zejména kvůli tomu, že chladné počasí má na organismus vyčerpávající vliv, což se samozřejmě odráží při pracovních povinnostech, ale také ve společenském životě. Ne nadarmo se říká, že se ukládáme do zimního spánku, protože zkrácené dny, méně světla a studenější klima jsou pro tělo nepříjemné. Vitamín C dokáže potlačit pocity únavy a je nejúčinnější zbraní proti všudypřítomným nemocem,“ říká lékařka Veronika Šimková z kliniky GHC Praha, kde právě tuto možnost také nabízí.

GHC Praha

Prevence a omlazení

Přestože právě neprocházíte žádným nachlazením, necítíte se celkově fit? Kromě zázračného vitamínu C si můžete dopřát infuzní aplikaci také dalších potřebných látek, které mohou působit blahodárně na vaše zdraví a koncentraci. Tělu lze totiž snadno doplnit vitamíny, antioxidanty a stopové prvky důležité pro metabolický koloběh, což je snadný a nejrychlejší způsob nastartování a omlazení organismu během 1,5–3,5 hodin. Aktuálně jsou běžně nabízeny procedury určené k zlepšení dehydratace a demineralizace organismu, doplnění vitamínu C a vitamínu D, infuzní terapie potlačující bolesti páteře, šelest v uších, kognitivní deficit nebo zúžené cévy.

VELKÉ MNOŽSTVÍ VITAMÍNU C OBSAHUJÍ ŠÍPKY, NA RECEPTY Z NICH SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články