Buďte krásná: Nejvyhledávanější estetické zákroky za přijatelnou cenu

I žena po padesátce může být kočka.
Zdroj: Pixabay
I muži stále častěji využívají estetickou medicínu.Pečujte o sebe a nechte svůj věk daleko za svým vzhledem.Pokud vás trápí nedostatky, svěřte se do rukou odborníků.I žena po padesátce může být kočka.+ 1 fotka+ 2 fotky

Před létem se každá z nás dává do formy a právě nadešel ten čas, kdy začít. Pojďte se podívat na ty nejoblíbenější estetické zákroky, které vás finančně nepoloží a třeba vám pomohou zvýšit sebevědomí.

Petra Járková
Petra Járková 07. 05. 2019 16:00

Spolehněte se na injekce

Víte, jaká je jedna z největších výhod injekčního omlazení pleti? Minimální doba rekonvalescence. Ať už se jedná o aplikaci botulotoxinu, nebo výplní na bázi kyseliny hyaluronové, v místě vstupu jehly do pleti nezůstává viditelné takřka žádné poškození, a tím pádem se na pleti neobjevují ani jizvy.

Objevit se sice podle lékaře mohou drobné modřinky či otoky, ale to je tak vše. K běžnému životu se můžete vrátit okamžitě po ošetření, asi týden je vhodné vyhýbat se soláriu či sauně, jejichž vysoká teplota by mohla zhoršit průběh hojení tkáně.

Omlazení očního okolí

Stává se vám, že vám přátelé říkají, že vypadáte unaveně, ale vy sami se cítíte nabiti energií? Možná jste adeptem či adeptkou na plastiku očních víček, tzv. blefaroplastiku. „Při operaci odstraňujeme nadbytek kožní a tukové tkáně, které jsou příčinou převisu horních víček a optického otoku spodních víček,“ vysvětluje MUDr. Josef Kulhánek, MBA, z oddělení plastické chirurgie Lékařského domu Praha 7. Nadbytečná tkáň přitom zdaleka nemusí být jen problémem estetickým, ale i potenciálně zdravotním, protože může mít za následek až zhoršování zraku a komplikace s viděním.

Horní i dolní víčka lze operovat tradičně – s využitím skalpelu, nejmodernější metodou je operace dolních víček laserovým skalpelem. Dle typu provedeného zákroku se liší délka rekonvalescence, u klasické je to asi týden domácího léčení plus dva až tři týdny klidového režimu, u laserové zhruba deset dní domácího léčení plus měsíc klidového režimu.

Plazmaterapie aneb Omlazení vlastní krví

Instantní omlazení, to je plazmaterapie, anti-agingová metoda využívající jako aktivní látku vlastní krev klienta, která je speciálně upravená tak, aby obsahovala správný poměr bílkovin, růstových faktorů a krevních destiček společně s dodaným aktivátorem. „Přidat ke směsi můžeme také kyselinou hyaluronovou, která zlepší hydrataci pokožky a maximalizuje omlazující účinek ošetření,“ dodává dermatolog Kravciv.

Plazma se do pleti nanáší vpichy drobnou jehličkou. Nejen aktivní látky, ale také tato mikroporanění pleti stimulují její regeneraci a navyšují tvorbu kolagenu, což má za následek redukci vrásek, zpevnění povolených lokalit a obnovu objemu kůže.

Minilift

Jestliže chcete viditelně omladit pleť devastovanou stárnutím, ale zároveň se stále necítíte na klasický lifting, vyzkoušet můžete jeho lehčí variantu – minilift. „Při operaci zlepšujeme vzhled povolené a pokleslé podkožní tkáně zavedením vnitřních stehů, jejichž manipulací pak kůži vypneme,“ nastiňuje plastický chirurg Kulhánek.

K ústupu otoků dochází během několika dní od zákroku, návrat k běžným činnostem je obvyklý během týdne. Ve srovnání s klasickým liftingem se u miniliftu tkáň vytahuje směrem vzhůru (u liftingu vzhůru a za ušní boltec), hojení a rekonvalescence bývají zpravidla rychlejší. Také riziko otoků a krevních výronů je podle lékaře nižší, a zákrok lze navíc provádět v lokální anestezii. Během 3 týdnů po zákroku budete omlazeni a fit.

Žádoucí rty 

Zvětšit rty lze invazivně nebo neinvazivně. Méně náročný zákrok počítá s aplikací výplní na bázi kyseliny hyaluronové obdobně jako v případě redukce vrásek. Lékař drobnou jehlou vpichuje kyselinu hyaluronovou do retní tkáně, která tak získá žádoucí objem. Jistou nevýhodou zákroku může být jeho časově omezená trvanlivost, výhodou naopak minimální rekonvalescence a okamžitě viditelný účinek. „Podobně lze také rty zvětšit aplikací vlastního tuku odebraného liposukcí,“ upozorňuje na další možnost MUDr. Kulhánek.

U invazivního zvětšení rtů plastický chirurg implantuje tzv. korium, nejspodnější vrstvu kůže zbavenou epitelu, do tunelu pod retní červení, čímž dochází ke zvětšení objemu rtů. „Korium obvykle odebíráme z podhýžďových rýh pacientky a výhodou tohoto tělu vlastního materiálu je, že se téměř nevstřebává, tudíž je efekt zákroku dlouhodobý,“ říká MUDr. Kulhánek. Protože se jedná ale o výraznější zásah do organismu, i rekonvalescence je delší – počítejte se dvěma týdny klidového režimu a minimálně další dva týdny si odpusťte fyzicky náročné aktivity.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články