Boříme mýty o potravinách. Co je a co není ve skutečnosti zdravé? Co se dá a nedá nehradit?

Slibují zázraky přitom zázrakem nejsou
Zdroj: zdroj: pixabay
Mladý oves je drahý a nijak převratně účinnýPro dospělého člověka není mléko až tak zdravékokosový olej se nijak neliší od ostatních tuků a olejůPalmový olej neškodí. Problém je pouze s jeho pěstováním+ 1 fotka+ 2 fotky

Mléko je důležitou složkou našeho jídelníčku, palmový olej je škodlivější než ostatní tuky. Tyto a jiné nepravdy slýcháme ze všech stran. Realita je ale kapánek někde jinde.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 23. 04. 2018 18:01

Palmový olej škodí více než jakékoliv jiné tuky

Když zadáte do vyhledávače palmový olej, vyskočí na vás stránky, které před touto surovinou důkladně varují. Je to ale nesmysl. Palmový olej se ničím neliší od běžných tuků. Ani tak ale není dobré palmový olej kupovat, to kvůli způsobu jeho získávání. Kvůli palmovému oleji se vypalují deštné pralesy, ve kterých umírají miliony zvířat, především orangutanů.

Kokosový olej je nejlepší

To až taková pravda není. Co se týče složení, je kokosový tuk skoro stejný, jako tuk vepřový. Dokonce je ten vepřový lepší.

Mléko je nenahraditelné a zdravé

Mléko není pro dospělé lidi vůbec zdravé. Je spouštěčem alergií a je tučné. Zkuste mléko ze svého jídelníčku na chvilku vysadit a uvidíte sami. Žaludek dospělého člověka není na mléko přizpůsoben. Jiné je to u dětí, které mléko potřebují k vývoji. Dospělák mléko špatně tráví a zatěžuje mu organismus.

Mladý ječmen má zázračné účinky

Výrobci tvrdí, že tato brčálově zelená šťáva bez chuti je tak velký zázrak, že vrátí slepci zrak a beznohému noha znovu přiroste. Své výrobky prodávají za šílené peníze a všude visí jejich inzerce. Mladý ječmen nemá žádné klinicky ověřené účinky na člověka, prokázaný je pouze prospěšný vliv vlákniny. Ta funguje proti zácpě, čistí střeva, váže ve střevě zplodiny trávení. Tenhle efekt má ovšem každá vláknina a lze ji pořídit mnohem levněji.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články