Co nejíst v těhotenství. Máte na některou z těchto laskomin chuť a přitom jste v tom? Zapomeňte

Víte, co všechno nejíst během těhotenství
Zdroj: zdroj: pixabay
V těhotenství je důležité se správně stravovatJe lepší jíst sladkovodní, než mořské rybyNěkteré ryby omezte, ale nevynechávejte toto maso z jídelníčku celkověKafe neublíží, ale nesmí se přehánět+ 3 fotky+ 4 fotky

O tom, co by nastávající maminka měla během svého těhotenství jíst se toho už napsalo spousta. O tom, co by se jíst nemělo je to horší. Pojďme se tedy podívat, s čím byste se měla na dlouhých devět měsíců rozloučit.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 23. 03. 2018 12:00

Zákeřná listerie

Listerie je bakterie, která se vyskytuje v syrovém nebo nedovařeném mase a člověka umí pěkně potrápit. Na tataráček, suši, masové pasty, ale i na nemyté ovoce a zeleninu raději zapomeňte. Nakažení se touto bakterií a především neléčení nemusí pro těhotnou vůbec skončit dobře. Může totiž vést k samovolnému potratu, předčasnému porodu, nebo úmrtí miminka těsně po porodu. Většinou se ale přítomnost bakterie zjistí včas a budoucí mamince jsou okamžitě podány antibiotika, která zamezí, aby se listerie dostala do dělohy k dítěti.

Mořské ryby

Mořské ryby jsou velice zdravé, pokud nejste těhotná. Moře je totiž jedno velké smetiště, do kterého se vlévá spousta chemikálií a především tam občas ztroskotá loď plná nafty. To má za následek, že rybí maso obsahuje rtuť, která malému miminku v bříšku vůbec nemusí prospět. Největší obsah rtuti v těle má mečoun a uzená makrela. To ale neznamená, že byste měla ryby vynechat úplně. Jen je neuďte, ale pořádně je propečte na pánvi. Dejte přednost raději rybám sladkovodním před mořskými.

Jak je to s kávou?

Asi jako s alkoholem. Všeho moc škodí. Jedna ranní kávička miminku neublíží. Pokud jich denně vypijete šest a více, už je to problém. Nadměrné pití kávy způsobuje nízkou porodní váhu, miminku ubírá vápník a železo a snižuje průtok krve placentou. To znamená, že se k dítěti dostává málo živin a kyslíku.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články