K snídani už jen vejce Benedikt. S formou na muffiny je zvládne i nešika

Vejce Benedikt
Zdroj: Pixabay.com

Vejce Benedikt nejsou pro kuchaře bez zkušeností. Aby si užili slastný pohled na vytékající žloutek, musí porozumět alchymii přípravy. Ztracené vejce na housce si ale s tímto trikem dopřejí i nešikové.

Jana Jánská
Jana Jánská 13. března 2017

Server The Kitchn svým čtenářům odhalil nejen to, jak na ztracené vejce, i když máte obě ruce levé, ale i jak připravit hned několik najednou!

Potřebujete k tomu jen vejce. A formu na muffiny.

Do každé dílčí formy nalijeme asi lžíci vody a vklepneme vejce. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C na 11 až 13 minut. Voilá, jsme u konce!

Teď už jen najít farmáře, který nám každé ráno doveze plato šťastných vajec.

Pošírované neboli ztracené vejce.
Mohlo by Vás zajímat:

Pošírovaná a sázená vejce: Tipy a triky Zdeňka Pohlreicha

Zdroj: The Kitchn

Miluška Voborníková (73) o celoživotní lásce s Petrem Spáleným, čtyřleté vnučce a urputných fanoušcích

Miluška Voborníková (73) o celoživotní lásce s Petrem Spáleným, čtyřleté vnučce a urputných fanoušcích

Další články