Nový český michelinský úspěch: Co si dáte na místě, kde vás čeká vegetariánský orgasmus

11. dubna 2019
Benjamin
Benjamin

A je to tu! Šéfkuchaři fine dining restaurace Benjamin tentokrát sestavili menu, které potěší oko, žaludek i celé tělo všech vegetariánů a zajisté nejen jich. Díky své originalitě, preciznímu zpracování a lahodné chuti se dokonce dostalo do Michelinského průvodce.

Od dubna mohou návštěvníci restaurace uvedené v Michelinském průvodci ochutnat jarní vegetariánské menu executive chefa Štěpána Návrata, šéfkuchařů Radka Jakubce a Tomáše Torhana. V nabídce restaurace Benjamin nebude však pokaždé, ale pouze jeden pátek a jednu sobotu v měsíci.

Odstartovat svůj gastronomický orgasmus chutí můžete vždy od 17:25 při krátké degustaci a od 20:15 při dlouhé degustaci. Mezi delikatesami nebude chybět tatarák z pečené řepy, fermentovaná špalda, topinambur, tuřín, pirohy s petrželovou omáčkou a mnoho dalších zdravých a bezmasých pochutin. Mlsné jazýčky pak jistě najdou uspokojení např. v nugátu, čokoládové pěně či v ořechovém cramble.

Je zde patrný akcent na české tradiční jarní potraviny, avšak v moderním neotřelém provedení. Proto si příležitost toto speciální vegetariánské menu ochutnat rozhodně nenechte ujít.

„Menu se bude měnit dle aktuálních sezonních surovin. Každé období nabízí širokou škálu možností. Osobně se těším na červen, kdy začínají jahody, třešně, hrách a neuvěříte, jak chutná zralé rajče,“ dodává executive chef Štěpán Návrat.

Na čem všem si mohou vaše mlsné jazýčky pochutnat?

1. tatarák z pečené řepy, fermentovaná špalda, sušený žloutek a tvarůžek, uzená majonéza, langoš

2. brambora, pórek, libeček, smažená brambora, hlíva ústřičná, špenát

3. pšenice, kopr, kozí sýr, červená paprika

4. pirohy, petrželová omáčka, hořčičné semínko, pastinák

5. tuřín, topinambur, čočka

6. tatranka, čokoládová pěna, chips, ořechový cramble, nugát, rakytník

Nejbližší termíny: 12. 4., 13. 4., 10. 5., 11. 5., 7. 6., 8. 6.