Renesance v cukrářství: Dortíky nebývalých tvarů i chutí

20. listopadu 2018 Redakce Lifee.cz
IF Café
IF Café

Poslední dobou se v cukrárnách napříč republikou můžeme setkat s dortíky nebývalých tvarů a provedení. Je to díky renesanci v cukrářství, která se projevila v mnohých úspěšných cukrárnách. Dort se vrací v historii zpátky k době, kdy suroviny byly synonymem úspěchu.

Právě proto lze toto období označit za renesanci. Návrat k lidskosti, chutím a tradicím, avšak v porovnání s postupem času, který přináší moderní pohledy, tvary a designový svět. Praha skýtá hned několik cukrářských talentů. Lze s jistotou jmenovat šéfcukrářku Ivetu Fabešovou nebo šéfcukráře Lukáše Skálu.

Mezi cukrářskou elitu mimopražského kraje patří síť kaváren Lagarto s vlastní Cake Factory, v jejímž čele stojí šéfcukrářka Dominika Tesařová. Místo působiště by se zprvu zdálo jako nevlídné. Avšak sladké dokáže zpříjemnit život kdykoliv, kdekoli a komukoliv. Šéfcukrářce Dominice se nejprve povedlo uchopit větrník a povznést ho. Nyní do světa pustila novou renesanční špičku. Chuť, která je dokonalá a autentická rokům minulým, naopak vnější tvář je moderní a neumělá. Tímto směrem jde šéfcukrářka Dominika Tesařová a všechny severočeské kavárny Lagarto.

Celá cukrářská republika zažívá renesanční boom. Můžeme se jen těšit a užívat si neutuchající sladkou chuť, která potěší, zahřeje a změní pohled na pošmourné počasí venku.

Neděle 24. 3

3 skvělé tipy z luštěnin: Ochutnejte salát z cizrny s uzeným kachním prsem, krémovou čočkovou polévku i kaši ze žlutého hrachu s grilovaným filetem ze pstruha

Stále více lidí obohacuje svůj jídelníček rostlinnou stravou. Do popředí se znovu dostávají suroviny, které byly v našem prostředí využívány po ...

Více

3 skvělé tipy z luštěnin: Ochutnejte salát z cizrny s uzeným kachním prsem, krémovou čočkovou polévku i kaši ze žlutého hrachu s grilovaným filetem ze pstruha