Této ženě je 70 let! Tajemství jejího senzačního vzhledu? Už nejí tuto potravinu

„Každý může vypadat po šedesátce takhle,“ říká matka tří dětí Carolyn Hartz (70).
Zdroj: Instagram.com/sweetlifeaus

Věk této ženy neuhádnete. Vážně. Není jí ani 40, ani 50, dokonce ani 60 let. Carolyn Hartz oslavila své 70. narozeniny! A za svůj vzhled prý vděčí tomu, že ze svého jídelníčku vyřadila jednu potravinu – cukr.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 12. 09. 2017 10:04

Ačkoliv bylo vyřazení rafinovaného cukru jedním z klíčových rozhodnutí trojnásobné matky, aby v důchodovém věku vypadala takto, doprovázela ho řada neméně důležitých, dílčích kroků. Ať už se týkají jídla nebo duchovního života. Ale hezky popořádku.

Závislost na cukru

Obezita sužuje mnoho národů na světě, a to především ty vyspělé. Austrálie se podle Světové zdravotnické organizace vyšplhala na třetí nejtlustší národ po Spojených státech a Novém Zélandu. Čtvrté místo? Česká republika.

Ačkoliv může k nadváze vést mnoho cest, paní Hartz viní cukr. „Výzkum zjistil, že obezita v Austrálii dosáhla epidemické úrovně a cukr byl jedním z hlavních faktorů,“ prohlásila australská podnikatelka.

Youtube.com

Ta už se 28 let zdržuje konzumace cukru. Skoncovala s ním poté, co si vypěstovala závislost na sladkém. Tuto příjemnou chuť si však neodpouští – dodává ji pomocí umělého sladidla xylitolu. Právě na něm postavila svůj obchod s potravinami. Nabízené produkty neobsahují cukr, ale již zmíněný xylitol.

„Spousta žen po padesátce si myslí, že si nemůže udržet rozumnou figuru a váhu,“ řekla serveru Daily Mail Australia. Ona je přesvědčená o opaku.

Nepopírá však, že to vyžaduje trpělivost a sebekontrolu, jelikož metabolismus postupně zpomaluje.

Zázračné bílkoviny

Jedním z klíčových kroků je snížit tempo při jedení. Žvýkat každé sousto vědomě a registrovat, jak chutná a jaké pocity v nás vyvolává. „Jedení bez rozmyslu může vést k nežádoucí nadváze. Říkávám svým zákaznicím ,ochutnejte a užijte si každé sousto‘… pomůže vám to zpomalit a s menší pravděpodobností se přejíte.“

Instagram.com/sweetlifeaus

Neméně důležitá je i změna postoje – vyzývá k optice „poloplné“ nežli „poloprázdné“ sklenice.

Úprava jídelníčku je pochopitelně nevyhnutelná, pokud toužíte vypadat v sedmdesáti jako Carolyn. Nejenže vyškrtla bílý a jakýkoliv jiný cukr, ale přidala bílkoviny. „Ujišťuju se, že sním protein s každým jídlem, zvlášť při snídani. Zastavuje to chutě.

Netýrejte se však, pokud vás chutě dohání k šílenství. Dopřejte si svou oblíbenou neřest, ale buďte si vědomi velikosti porce, upřesnila podnikatelka.

Od 17 let stejná beauty rutina

Ve světě se stále množí případy, podle nichž se dobrému zdraví těší nejen fyzicky, ale i psychicky zdraví jedinci. Důležitost správného přístupu už paní Hartz zmiňovala. Dopomáhá si k němu meditací a uvědomováním si toho, za co je ve svém životě vděčná.

Instagram.com/sweetlifeaus

„Medituju každý den, obvykle ráno, což znamená, že musím vstát o půl hodiny dříve, ale neuvěřitelně mi to prospívá během mého pracovního dne. Jsem o dost klidnější a intuitivnější od doby, co medituju. Začala jsme s tím v 65 letech, takže nikdy není pozdě.“

Nepodceňte ani spánek (s doporučovaným osmihodinovým odpočinkem je Carolyn zajedno) a… hýbejte se. „Chodím se svým psem 30 minut každý den. Je to jedna z nejlepších věcí, které z celého dne dělám, protože to miluje on i já. Zkouším cvičit jógu třikrát týdně,“ poodhalila další část tajemství svého neuvěřitelného zdraví.

Ačkoliv změna začíná uvnitř, s nezanedbávanou péčí o vzhled dosáhnete ještě příjemnějších vizuálních výsledků. Co pro svou pleť dělá sedmdesátiletá štramanda?

Instagram.com/sweetlifeaus

„Nikdy nejdu spát bez vyčištění pleti a odstranění make-upu a každou noc ji hydratuji, zvlášť kolem očí a na krku,“ komentuje svou beauty rutinu, která se od jejích 17 let nezměnila. Zároveň nepřekročí práh domu bez ochranného krému na obličeji, který aplikuje pod make-up. Zanedbávaná ochrana proti slunci ji vytrestala, když jí bylo pouhých 30 let – měla rakovinu v nosní dutině.

Žárlivost a odsuzování vyčerpává

Přijde-li řeč na famózní vzhled Carolyn Hartz, vždycky tato dáma skončí u duchovních záležitostí. Jednou z nejdůležitějších rad, které dává, je ta následující: „Nikdy se nesrovnávejte s ostatními. Uvědomujte si, co se vám na nich líbí, a dovolte jim, aby vás inspirovali, ale všichni jsme individuality a máme specifické vlastnosti.“

„Buďte šťastné za úspěchy vašich přátel, užívejte si je společně. Nikdy nežárlete nebo neodsuzujte, oboje je plýtvání emocí a jen to ubližuje vaší duševní pohodě. A nedělejte si starosti z toho, kolik let vám je let.“

Zdroj: Daily Mail

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články