Trpíte stejně jako každý třetí člověk zácpou? Pomůže vám prášek do pečiva a další osvědčené babské rady k okamžité úlevě

Zácpa je nepříjemná záležitost.
Zdroj: archiv Extra
Pomůže vám voda s citronem.Prášek do pečiva má doma každý.Zácpa je nepříjemná záležitost.Vyzkoušejte babské rady a bude vám zase hej.+ 1 fotka+ 2 fotky

Máte problémy s vyprazdňováním? Může za to nejspíše potrava, kterou přijímáte. Pokud jíte příliš mléčných výrobků nebo přijímáte málo tekutin, může to způsobovat zácpu.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 12. 09. 2018 11:06

Další hlavní problém je sedavé zaměstnání. Pokud tedy pracujete třeba v kanceláři u počítače, tak je to možná právě ta příčina, kvůli které trpíte zácpou právě vy.

Pokud vás tento problém opravdu trápí, vykašlete se na veškeré prášky a věhlasné přípravky. Ušetřete si tak čas i peníze. Svůj problém můžete totiž vyřešit mnohem levněji, a to pomocí přírodních prostředků, které používaly už naše babičky a máte je stoprocentně doma.

Čistá voda

Může se to zdát absurdní, ale je to tak. Dodržování pitného režimu je velice důležité pro zažívání, trávení a také funkci svalů. Pokud má tělo nedostatek vody, trávicí systém nemůže dobře zpracovávat živiny a tak předcházet zácpě. Pro dobré trávení byste měli vypít minimálně deset sklenic vody a udržet tak vaše svaly v činnosti.

Švestkový kompot

Jedním z nejznámějších přípravků proti zácpě je švestková šťáva z kompotu. Švestky mají vysoký obsah vlákniny a sorbitol. Nepřehánějte to ale s ní, abyste na toaletě naopak nezůstali celý den.

Olivový olej

Čistý olivový olej pomáhá zmírnit příznaky zácpy. Dopřejte si lžíci olivového oleje ráno před snídaní.

Olej stimuluje trávicí trakt a problémy tak pomaličku odeznívají. Také promazává střeva a současně poskytuje antioxidační ochranu.

Voda s citronem

Kyselina citronová působí jako stimulant zažívacího systému a může tak pomoci vyplavit toxiny a škodlivý materiál z těla, který se ukrýval podél stěn tlustého střeva. Vymačkejte šťávu z půlky citronu do sklenice vody a vypijte. Tento osvěžující drink vám pomůže získat tekutiny, které potřebujete k tomu, aby se vše opět vrátilo do normálu.

Prášek do pečiva

Smíchejte jednu čajovou lžičku prášku na pečení ve čtvrtce šálku teplé vody. Sice si asi moc nepochutnáte, ale můžete si být zase jisti, že vám tato směs zmírní bolesti a tlaky v břiše, které jsou způsobené zácpou. Snižuje také pálení žáhy.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články