Výtečná cuketa: 5 důvodů, proč byste si měli tuto dobrotu dopřávat denně

K létu prostě cukety patří.
Zdroj: Pixabay
K létu prostě cukety patří. Není divu, na 100 gramů připadá pouze 20 kalorií. Obsahuje také železo, vlákninu, hořčík nebo vitamín A.Pravidelná konzumace cuket zajistí vašemu tělu přísun draslíku, který snižuje krevní tlak.Pokud budete jíst cuketu pravidelně, bude vaše pokožka pevnější, pružnější a zdravější.Dokonale se hodí i na doplnění tekutin. Až 95 % cukety totiž tvoří voda.+ 1 fotka+ 2 fotky

K létu prostě cukety patří. Pokud máte zahrádku, tak jí jistě máte dostatek. Ale i v obchodech se dá koupit za pár korun. Jíst můžete dokonce i květ této rostliny, ale pokud zůstanete u tradiční konzumace a nevynecháte ji z vašeho jídelníčku, váš organismus vám bude vděčný.

Eva Jeřábková
Eva Jeřábková 25. 07. 2018 10:23

Hydratace

Dostatek tekutin je pro lidský organismus nesmírně důležitý. Ale věděli jste, že potřebné množství tekutin se dá zajistit nejenom pitím vody? Na doplnění tekutin se dokonale hodí i cuketa. Až 95 % cukety totiž tvoří voda. Pokud budete pravidelně jíst cuketu, bude vaše pokožka pevnější, pružnější a zdravější.

Místo sladkostí

Cuketa může být skvělým základem pro vaše zákusky. Má totiž neutrální chuť a dá se z ní péct cokoliv vás jen napadne, od perníku po muffiny. Vaše svědomí může být čisté a přitom si zamlsáte. Dokonce během diety můžete nahradit těstoviny najemno nastrouhanou cuketou.

Předcházení srdečně-cévních onemocnění

Pravidelná konzumace draslíku zajistí vašemu tělu jeho pravidelný přísun a díky tomu si i upravíte krevní tlak. Navíc díky vysokému obsahu vitaminu C má cuketa výborné účinky i na cévní systém.

Detoxikace

Má nízký obsah kalorií a vysoký obsah vlákniny a díky tomu je výborná během detoxikace. Cuketa je prospěšná pro vaše trávení a pokud ji máte zařazenou ve svém jídelníčku, nemusíte mít strach o svou postavu. Kilo této potraviny obsahuje jen 160 kcal.

Zkrášluje pokožku

Její kouzelné účinky můžete vyzkoušet i ve formě masky. Vaše pleť bude hydratovaná a osvěžená. Na jednu masku smíchejte 3 polévkové lžíce nastrouhané cukety s jednou lžící jogurtu, lžící medu a natřete na obličej.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články