Kovbojské boty pro podzim 2023: Dost bylo jen kožených, letos pofrčí zdobené kamínky, třásněmi i v neotřelých barvách

Kovbojské boty pro podzim 2023: Dost bylo jen kožených, letos pofrčí zdobené kamínky, třásněmi i v neotřelých barvách
Zdroj: Oficiální materiály prodejce/ koláž: Lifee
Koně s kovovou špičkou, Zara, 1 799 Kč.Semišové koně, Mango, 2 499 Kč.Nízké kožené boty, Wrangler, 1 890 Kč.Nízké kovbojské boty se štrasem, Xti, 1280 Kč. + 32 fotek+ 33 fotek

Nejsou žádnou převratnou novinkou, s příchodem podzimu ale opět zažívají novou renesanci. Kovbojské boty mají v módě dlouholetou tradici, nosit je však s grácií a stylem, to si žádá, vedle špetky odvahy, také vytříbený cit pro kombinaci.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 13. 09. 2023 08:00

Léto jim letos velkoryse nabídlo dostatek prostoru – ujaly se jako jedno z nejvýraznějších festivalových obutí a díky příznivému počasí měly příležitost vytlačit obvyklý must have letních akcí pod širým nebem – tradiční holínky. Díky svému uzavřenému charakteru a masivnějšímu provedení i kovbojská obuv směle obstojí v náročnějších povětrnostních podmínkách. I proto je jim podzimní počasí tak nakloněno a módní trendy nám je díky tomu aktuálně servírují víc než štědře.

Osvěžení kapsulového šatníku

Uzavřená obuv už tedy v botnících pomalu střídá oblíbené letní modely a na nás je vybrat si typ trendy “koní”, které si boudou rozumět s naším zaběhnutým stylem. Rozhodně není na místě stavět outfity dle výběru jednoho typu bot, které nepatří k středobodům vyladěného a skvěle fungujícího kapsulového šatníku. Cesty, jak do něj zakomponovat poměrně extravagantní a sezonní kousek, ale nejsou příliš klikaté. Jak tedy kovbojské boty nosit?

Skvělá dvojka se saténovými šaty i džínovou midi

Nabízí se hned několik okouzlujících řešení, koneckonců aktuální sezona je jim víc než nakloněna a jindy neotřelé kombinace dnes vyhlíží zcela samozřejmě. Nesourodé duo saténových šatů klasického hladkého střihu nebo těch s krajkovými prvky patří k nejnovějším způsobům, jak si kovbojské boty užít v romantickém duchu. Citlivě ale vybírejte vzájemně propojené modely, ani jeden kousek by neměl plýtvat přílišnou zdobností, jinak si patřičně neporozumí a výsledek bude vyhlížet spíš rozpačitě.

Dalším způsobem, jak nazout kovbojskou obuv dle posledních trendů, je sáhnout po nich, oblékáte-li zrovna některou z trendy sukní. Džínová midi se tváří jako jasný favorit společného soužití s kovbojskou obuví. Stejně vydařeně ale kovbojské boty vyhlíží se široce střiženou plisovanou sukní i s mnoha aktuálně oblíbenými koženými modely. Ty si navíc notují i ve volbě materiálů, klidně tedy zkombinujte více druhů usní a hrajte si s její texturou.

Kotníčkové i vysoko ke kolenům

Stejně úspěšně kovbojská obuv zarezonuje s naprostým hitem současnosti, úpletovými sety či bodycon a svetrovými šaty. Můžete volit i vyšší modely bot atakující linii kolen, a pokud se sukně či šaty spodním lemem dostane až pod kolena či níž, vznikne zajímavá hra propojení, která umí modelu dodat na dynamice.

Teď už jen vybrat ty správné "koně" pro letošní podzim a můžete začít s vyladěnými kombinacemi přesně podle vašich představ. Nabízí se vám široká nabídka typů, které osloví milovnice naprosté klasiky i ty, kdož se poohlíží po jasné extravaganci. Styl módní kovbojské boty totiž zdaleka nekončí jen u tradičních modelů využívajících kůži a její (nejen barevné) kombinace: Nosí se obsypané kamínky, důmyslně prořezávané varianty i modely s třásněmi či dalšími nápadnými ozdobami. 

Troufáte si sáhnout po některých z nich? Vyberte si je v naší fotogalerii.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články