Amélie (30): Vyznáváme s přítelem polyamorii. To, co si musíme vyslechnout, se mě velmi dotýká

Amélie (30): Vyznáváme s přítelem polyamorii. To, co si musíme vyslechnout, se mě velmi dotýká
Zdroj: Freepik

Amélie je trochu jiná než většina z nás. Po letech spokojeného vztahu s Tobiášem zjistila, že jí jeden partner nestačí. Proto když se zamilovala do dalšího muže, navrhla svému příteli, že by mohli fungovat ve třech.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 01. 04. 2021 10:00

S Tobiášem spolu žijeme sedm let. Zamilovali jsme se do sebe na vysoké škole a náš vztah vydrží nejspíš všechno. Před třemi lety jsme se rozhodli dát šanci polyamorii a nemůžeme si to vynachválit.

Přítel proti mé nové známosti nic nenamítal

Tehdy jsem potkala jiného muže. Neplánovala jsem se do něj zamilovat, ale stalo se. V té době se velmi často mluvilo o tom, že je běžné milovat více lidí najednou. A tak jsem si o polyamorních vztazích něco přečetla. Přišlo mi to jako vcelku dobrý nápad, který vystihuje moji osobnost. Je to dobrá alternativa pro ty, kteří vědí, že jim jeden partner nestačí.

Otázkou bylo, jak na to bude reagovat Tobiáš. Myslela jsem si, že bude proti. On mě ale překvapil tím, že souhlasil. Od té doby máme mezi sebou dohodu o polyamorii. Každý máme právo mít vztah s někým dalším. Díky této úmluvě je naše pouto ještě silnější než dřív. Máme v sebe navzájem důvěru a dobře spolu komunikujeme. Říkáme si úplně všechno a nejsou mezi námi žádná tajemství.

Okolí na nás reagovalo negativně

Já osobně si na naše uspořádání nemůžu stěžovat. Když si po pár měsících Tobiáš našel přítelkyni, nebyla jsem naštvaná, byla jsem naopak ráda, že si našel někoho, s kým je mu dobře a může s ním zažít něco, co bych mu já nedopřála. Vzájemně se všichni známe a vídáme se docela často. Pořádáme společné výlety a dovolené.

Nejhůř vždy reagovalo okolí. Když jsme jim s Tobiášem řekli, jak to v našem vztahu máme, všichni si mysleli, že jsme se úplně zbláznili. Domnívali se, že oni vědí nejlépe, co nám vyhovuje a jak by náš vztah měl vypadat. Často jsme slýchávali řeči typu, že jde jen o sex a že společně doma pořádáme orgie. Říkali, že naše uspořádání je proti přírodě. Tito lidé ale nemají ani potuchy, jak takové vztahy fungují a o co v nich jde.

Chápu, že některým lidem to může připadat divné mít vztah ve čtyřech, ale pro nás to funguje perfektně. Důležité je, aby byla mezi námi důvěra, což u nás platí, a pak to může všechno šlapat velmi dobře.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články