Aneta (44): Už se zdálo, že budu mít do smrti nadváhu. Pak přišla chvíle, která vše změnila

Aneta (44): Už se zdálo, že budu mít do smrti nadváhu. Pak přišla chvíle, která vše změnila
Zdroj: Freepik

Aneta nikdy nebyla hubená jako lunt. Jídlo jí chutnalo a dlouho neviděla důvod se ho vzdávat. Ač neustále přibývala na váze, vedla spokojený život s manželem a dětmi. Jednoho dne se ale její idyla sesypala jako domeček z karet.

Jana Jánská
Jana Jánská 07. 07. 2021 08:00

Už když jsem se narodila, měla jsem skoro čtyři kila. Jako malá jsem navíc strašně ráda jedla a tím jsem samozřejmě přibývala na váze. V osmé třídě jsem při výšce 172 cm měla přes 70 kg.

Nevnímala jsem, že bych měla extra nadváhu

Přesto jsem si nijak nebyla vědoma toho, že jsem silnější než moje spolužačky, které vážily třeba 50 kilo. Moje chuť k jídlu s věkem rostla a já ve 20 letech vážila skoro metrák. Vůbec jsem si nebrala k srdci upozornění rodičů a kamarádek, že už jsem vážně tlustá.

Našla jsem si přítele, kterému se to líbilo, a vzali jsme se. Po dvou dětech jsem vážila skoro 110 kg. Ani tak jsem si pořád neuvědomovala, jak vypadám. Teď jsme oslavili 20 let manželství a já začala mít zdravotní problémy. Nejprve mě bolelo koleno, samozřejmě z nadváhy, a následně mi diagnostikovali cukrovku. V tu chvíli jsem si řekla: "Už dost!"

Zdravotní problémy začaly ustupovat

Od minulého července se mi podařilo zhubnout 22 kg. Vynechala jsem bílé pečivo, do jídelníčku zařadila ovoce a zeleninu a chodím na procházky. Nejím od čtyř hodin odpoledne. I když je pravda, že někdy si dám třeba ještě nějaké ovoce.

Vynechala jsem sladké minerálky a nahradila je vodou s citronem. Snažím se cvičit. Ještě bych ráda pokračovala a chtěla zhubnout tak 10 kg. Je to na mně vidět a je moc příjemné slyšet, že mi to sluší.

Zdravotně jsem na tom daleko lépe. Cukrovka se mi skoro ztratila, chodím na pravidelné kontroly a doktor ze mě má radost. Abych se přiznala, jsem ráda za to, že jsem to konečně dokázala!

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články