Barbora (30): Sousedé si k Vánocům vyzdobili dům jako na pouti. Vůbec je nezajímá, že nám svítí rovnou do oken

Barbora (30): Sousedé si k Vánocům vyzdobili dům jako na pouti. Vůbec je nezajímá, že nám svítí rovnou do oken
Zdroj: Freepik

Bára řeší prekérní situaci. Sousedé si k Vánocům vyzdobili dům tak, že jí tisíce žároviček svítí do oken. Bára má malého syna, který kvůli tomu nemůže spát. Se sousedy ale není domluva...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 12. 2022 10:00

Naši sousedé rádi ukazují, že se mají dobře. Všichni musí vědět, že si koupili něco nového. Teď v rámci vánoční výzdoby zašli ještě dál. Svůj dům si vyzdobili tak, že nám celou noc svítí do oken stovky žároviček. Když jsme je požádali, aby to na noc vypnuli, vysmáli se nám.

Sousedy přes plot máme za trest

Tomáš (45) a Veronika (44) jsou rádi středem pozornosti. V životě nezapomenu na to, když si před dvěma lety koupili nové auto. Hrdě do něj usedli a kroužili po našem satelitním městečku. Jakmile potkali někoho ze sousedů, stavěli a čekali, jaké ódy se budou pět na jejich novou káru. Všichni jsme si za jejich zády šuškali, jak trapné to je.

Něco podobného se událo, když si stavěli bazén. Jakmile dopustili poslední kapku vody, svolali velikou zahradní párty. Museli prostě ukázat, že mají peníze. Kdo je zná, ví, že jsou zkrátka takoví. Stačí jim danou věc pochválit a bude klid.

Já s Láďou (32) jsme jejich přímými sousedy. Dalo by se říct, že si vidíme do talíře. Už jenom z toho důvodu se snažíme udržet dobré vztahy. Za ty čtyři roky, co vedle sebe bydlíme, jsme zkousli hodně. Jejich vířivku, uřvané děti na zahradě, štěkajícího psa nebo udírnu pod našimi okny. Nikdy jsme neřekli ani popel.

Vyzdobili si dům jako Griswoldovi

Letos už se ale budeme muset ozvat. Veronika je v dokazování svého bohatství horší než její manžel Tomáš. Ráda se obklopuje drahými šperky. Kdyby se na ní mohlo všechno třpytit, byla by v sedmém nebi. To, že někdy vypadá jako z cirkusu, je pro ni vedlejší. Ona je tak spokojená a mně do toho nic není. Do čeho už ale mluvit budu, tak to je jejich vánoční výzdoba.

Den před první adventní nedělí se pustili do zkrášlení svého obydlí. Už když jsem viděla, kolik blikaček a světýlek Tomáš přidělává, tušila jsem, že jejich dům bude vidět na kilometry daleko. Vypadalo to jako z té komedie Vánoční prázdniny, kdy Clark Griswold doslova obalí dům žárovkami. Jenže mít to naživo hned vedle, připadám si najednou jako na pouti.

Přímo na stěnu domu, která je naproti našim oknům, si dali směsici blikajících světýlek. Světýlka v různých barvách se rozsvěcují v určitém intervalu. A to přímo našemu malému Ráďovi (2) do oken. Nejhorší ze všeho je projektor, který píchli do země. Svítí na dům zelenou barvu. Když to celé poprvé spustili, málem jsme od těch blikajících světel oslepli. Přes plot jsme slyšeli, jak se sousedé plácají po zádech. Ten večer jsem pochopila, že jim budu muset domluvit. Protože i když jsem synovi zatáhla žaluzie, pořád mu to silně svítilo do pokoje. Tím pádem nemohl spát.

Sousedka mě poslala do háje

Když byl ještě v devět hodin vzhůru, šla jsem požádat Verču, aby to zhasla. „Tak ho dej do jiného pokoje. Co mi je potom, že nemůže spát," odbyla mě. „Vždyť to nemusí svítit celou noc," namítala jsem. „Vypneme to, až půjdeme spát. A možná to vůbec nevypneme. Je čas Vánoc, takže s tímhle na mě nechoď," dodala a práskla mi dveřmi před nosem.

A jak řekla, tak udělala. Respektive neudělala. Jejich dům svítil až do rána. Radeček musel spát s námi. Zdá se, že prosinec bude krušný. Světýlka asi nějak zvládneme, ale Veroničin přístup mě překvapil. Myslím, že se do budoucna hodně změní. Přitom stačilo, aby to na noc zhasla...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články