David (37): Bláznivě jsem se zamiloval, jenže společná budoucnost je v ohrožení

David (37): Bláznivě jsem se zamiloval, jenže společná budoucnost je v ohrožení
Zdroj: Unsplash

Davidovi se stalo něco, s čím nikdy nepočítal. Je opravdu zamilovaný. A to tak, že na Dianu musí myslet neustále. Má to ale jeden háček. Tím je jejich společná budoucnost. Každý si ji totiž představuje úplně jinak.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 28. 12. 2022 10:00

Nikdy by mě nenapadlo, že někdy budu zažívat to, co se mi děje právě teď. Celý svůj život jsem byl k lásce, osudu i štěstí velmi skeptický. Nevěřil jsem na lásku na první pohled. Ani na to, že jste si s někým souzeni. Myslel jsem si, že jsou to jen výmysly.

Je to žena mých snů

Ale Diana (32) změnila můj pohled úplně na všechno. Nikdy by mě nenapadlo, že budu vstávat s úsměvem a těšit se na celý den jenom proto, že ji večer uvidím. Považoval jsem se spíše za pesimistu, kterého máloco vyvede z míry. A nová zkušenost s láskou je pro mě naprosto cizí.

Diana mě okouzlila na první pohled. Má svoji osobitou krásu, kterou mě dokázala naprosto odrovnat. Ale není to jen krása, která mě na ní zaujala. Diana je prostě charismatická žena, je vtipná, komunikativní a nikdy nezkazí žádnou legraci. Kromě toho mě zaujala její cílevědomost. Jde si tvrdě za svým, bez ohledu na to, co si o ní myslí okolí.

Rád bych měl děti

Problém je, že právě to asi bude konec našeho vztahu. Žijeme spolu skoro dva roky. Doteď jsme neměli tu velmi vážnou debatu o naší budoucnosti. Spíše jsme se jí vyhýbali. Já ale musel naše mlčení rozseknout. Jsem o pět let starší než ona a zdá se mi, že všichni kolem mě mají děti a jsou ženatí. Není asi nic divného, že to chci také.

Proto jsem Dianě řekl, jak to vidím. „Rád bych jednou měl děti,“ začal jsem opatrně. „A myslím si, že teď je na to ten správný čas,“ dodal jsem. Diana ale nebyla ráda. „Nikdy jsme o tom nemluvili, ale myslela jsem, že to víš. Děti nechci. Myslím si, že to není pro mě. A navíc mám úžasnou práci, nechci o ni přijít, když budu na rodičovské,“ řekla mi.

Neshodneme se v zásadní otázce

Bylo mi smutno. Najednou mi přišlo, že teprve teď mi to dává smysl. Mělo mě napadnout, že děti nebude chtít. Nepřipraví se o kariéru, svobodu a cestování. Já ale ze svých zásad také neustoupím, nechci jednou umřít sám. Rád bych zažil radost z dětského smíchu. Je mi jasné, že děti prostě chci.

Teď je otázka, co dělat. Oba se moc milujeme, ale ani jeden se nechceme nechat připravit o svoji vizi budoucnosti. A kdyby jeden náhodou ustoupil, tak by to třeba celý zbytek života tomu druhému vyčítal. Asi je to pro nás neřešitelná situace.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články