Klaudie (33): Manžel si vždy přál spoustu dětí. Po narození syna ale rychle změnil názor

Klaudie (33): Manžel si vždy přál spoustu dětí. Po narození syna ale rychle změnil názor
Zdroj: Pexels

Paní Klaudie si vždy přála velkou rodinu. Láska k dětem pro ni byla vším. Když se jí narodil syn Tobiáš, myslela, že budou následovat další potomci. Jenže Tobiáš byl náročné miminko a Klaudiin manžel zcela ztratil chuť na další uplakaný balíček.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 30. 11. 2022 13:00

S Albertem (32) jsme se poznali před deseti lety. Všichni nám říkali, jaký jsme dokonalý pár. A já jsem to celou dobu cítila stejně. Nakonec se ukázalo, že jsme se všichni pletli.

Přáli jsme si velkou rodinu

Albert a já jsme byli v jedné věci vždy zajedno - chtěli jsme spoustu dětí. Sama jsem vyrůstala jako jedináček. A tohle jsem svým dětem nikdy nechtěla provést. Bylo to velmi osamělé dětství. Albert zase vyrůstal ve velké rodině, kde bylo plno lásky. Vždy si přál v tomto odkazu pokračovat.

I proto se nám brzy po svatbě narodil syn Tobiáš (2). Myslela jsem si, že to bude první ze tří dětí. Teď to ale vypadá tak, že z Tobiáše se nakonec stane jedináček. Albert se po jeho narození velmi změnil. Na další děti nemá ani pomyšlení.

Po porodu to bylo hodně náročné

Tobiáš byl velmi komplikované miminko. Zhruba první rok jsem si myslela, že se mu na světě vůbec nelíbí. Neustále jen plakal a plakal. Všichni jsme z toho byli vyřízení. Jednou to byli prdíky, podruhé se mu prořezávaly zuby. Později mi přišlo, že ani nemá důvod k pláči, ale nám chce jen ukázat, že to umí.

První rok byl pro nás velmi náročný. Málo jsme se vyspali a v ovzduší byla neustále cítit nervozita. Albert z toho byl jako šílený. Těžce nesl, když Tobiáš plakal v noci. Bylo vidět, že velmi rychle ztrácí trpělivost a je pro něj velmi snadné vybouchnout.

Manžel nechce další dítě

Nakonec se to začalo zlepšovat a teď je Tobiáš milionové dítě. Nedám na něj dopustit. Proto jsem přemýšlela, že by bylo vhodné začít se snažit o druhé. Aby mezi sebou neměli velké věkové rozestupy. Opatrně jsem zjišťovala u Alberta, co si o tom myslí. „To ti to opravdu nestačilo? Ty sis ten první rok s Tobiášem užila? Já nejsem vůbec přesvědčený, že bych druhé dítě zvládl, aniž bych se nezbláznil,” řekl mi.

Jeho odpověď mě zaskočila. Přece jsme celou dobu byli zajedno v tom, že budeme mít hodně dětí. A Albert najednou úplně obrátil. Zaskočil mě a především naštval. To já jsem byla s Tobiášem devadesát procent času, takže jediný, kdo to všechno zažíval z první řady, jsem byla já. Především já bych měla mít důvod další dítě odmítnout. Vůbec netuším, jestli se mi povede přemluvit ho. Kam se poděl náš společný sen?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články