Ela (38): Po dramatickém rozchodu jsem si našla hodného přítele. Místo, abych byla spokojená, myslím na svého ex

Ela (38): Po dramatickém rozchodu jsem si našla hodného přítele. Místo, abych byla spokojená, myslím na svého ex
Zdroj: Freepik

Jak člověk pozná, jestli je s tím pravým? Moc dobře ne. Když Ela potkala po nepříjemném rozchodu muže, který ji okouzlil, myslela si, že má vyhráno. Minulost si přesto cestu do přítomnosti našla.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 18. 07. 2023 07:00

Je to pět let, co jsem si prošla turbulentním rozchodem. Můj tehdejší přítel Eliáš (40) byl divoký. Náš vztah trval všeho všudy rok a byl to nejakčnější rok v mém životě. Když jsme spolu byli, cítila jsem, že žiju.

Přítel mi jednoho dne řekl, že mě opouští

Bylo neuvěřitelné, kolik energie v sobě měl. Chtěl cestovat, chtěl zažívat všelijaká dobrodružství a jeho hlavním mottem bylo se nikdy nenudit. Nuda a stereotyp byly pro něj sprostá slova. Ten rok, co jsem s ním chodila, jsem prožila jako ve snu. Ani nemám pocit, že by to byl můj život.

Ale byl. Eliáš mě bral všude s sebou, a proto jsem tolik akce za celý život nezažila. Několik dovolených, neustálých výletů, spontánních nápadů. Byla to nádhera. Ten šok, když mi řekl, že se se mnou rozchází, ani nemůžu popsat. „Co jsem udělala špatně? Můžeš mi to vysvětlit?“ žadonila jsem. On byl ale neoblomný.

Našla jsem si muže s úplně jinou povahou

A tak jsem se musela znovu vrátit nohama na zem. Dva měsíce mi trvalo, než jsem se vzpamatovala a začala znovu normálně žít. Byl to dosud nejtěžší rozchod v mém životě. Proto, když jsem potkala Petra, šla jsem do vztahu s úplně jiným očekáváním. Nejenže jsem na Eliáše chtěla zapomenout, ale také jsem doufala, že když si vyberu někoho s charakterem úplně opačným, než byl ten Eliášův, pomůže to. Chvíli to vypadalo, že to zabralo a já znovu našla někoho milého a hodného, který to se mnou chce zkusit.

Ale brzy jsem se začala nudit. S Petrem jsem rok a přijde mi, že už dál nemůžu. Jenom chodíme do práce a o víkendu trčíme doma. Petr odmítá cokoliv podnikat. Jeho oblíbeným koníčkem je vaření, jež je jeho jediná zábava v životě.

Můj život je v troskách

Začínám litovat, že jsem se kdy s Eliášem rozešla. Svůj současný život nenávidím. Petra nemůžu vystát. Jen co ráno vstanu, chci, abych byla jinde, v jiném těle. Aby se Petr změnil v Eliáše a já mohla znovu žít jako předtím. Můj partnerský život je v krizi, stejně tak společenský a pracovní. Jsem jedno velké zklamání.

Je smutné, že ženy v mém věku mají rodiny, manžely a děti. Já místo toho stále myslím na svého ex a chci ho zpátky. Kdyby mi napsal, byla bych opravdu šťastná.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články