Olga (43): Manžel si založil menší firmu. Vůbec se mi nelíbí, že v ní zaměstnal i svou ex

Olga (43): Manžel si založil menší firmu. Vůbec se mi nelíbí, že v ní zaměstnal i svou ex
Zdroj: Freepik

Olga je vdaná už podruhé a její manžel Dominik také. Kdysi se rozvedl právě kvůli ní. Dominik si nedávno založil firmu a zaměstnal v ní svou exmanželku. V práci spolu tráví hodně času a Olga má obavy, aby si k sobě zase nenašli cestu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 02. 2023 10:00

Můj manžel Dominik (46) je velmi šikovný truhlář. I proto se rozhodl, že si založí menší firmičku. Jeho nápadu jsem fandila a plně ho podporovala. To ale jen do chvíle, než jsem zjistila, že jako účetní najal svoji exmanželku Zlatu (40). Přistihla jsem se při tom, že mi vadí, kolik času s ní tráví.

Manžel si založil menší firmu

S Dominikem jsme manželé pět let. Pro mě ani pro něj nejde o první manželství. Zamilovali jsme se do sebe v době, kdy byl ještě ženatý. Dalo by se říct, že mám podíl na rozpadu jeho manželství. Dominikova bývalá žena Zlata nenesla rozvod zrovna dobře a velmi dlouho se snažila, aby se k ní vrátil.

Vzdala to v momentě, kdy jsme se vzali. Mají společně syna Jardu (20), který mě zrovna dvakrát nemusí. Vidí mě jako tu, co rozbila rodinu a odvedla jim tátu. Nemám mu to za zlé, protože ono to tak ve své podstatě je.

Porozvodový humbuk trval zhruba dva roky, pak nastal klid. Jarda se také uklidnil a snažil se být s otcem v kontaktu. Věci si sedly a my jsme s Dominikem vedli spokojený život. Ten nám ale naboural jeho nápad, že se pustí do podnikání. Je velmi šikovný truhlář, lidem ze sousedství už vyráběl kde co.

Zaměstnal svoji bývalou ženu

Podporovala jsem ho už od začátku. Dokonce jsem mu nabídla, že si udělám kurz účetnictví a budu mu pomáhat. To ale odmítl se slovy, že si poradí. Podnik se rozjel docela rychle. Nabídky se jen hrnuly a já byla na manžela pyšná. Práce ho baví, dělá ji rád. A ještě díky ní vydělá slušné peníze.

Háček spočívá v jiné věci. Po půl roce, co se plácal v dokladech, oslovil Zlatu, aby pro něj pracovala jako účetní. Doma se o tom zmínil jen tak, během sobotního oběda. Když mi řekl, že pro něj pracuje už měsíc, docela mě to rozpálilo. „Nepřijde ti to divné? Bývalá žena pracuje v tvé firmě..." namítala jsem. Dominik, jako kdyby pochopil, o co mi jde, mě hned uklidňoval.

„Hlavně v tom nic nehledej, jo? Jde jen o pracovní poměr, nic víc," dodal a to mě mělo uklidnit. To se samozřejmě nestalo. Byla jsem svědkem několika jejich hovorů. Dominik je k ní až nebývale milý a přátelský. Až bych řekla, že se chová důvěrně. Už se dokonce stalo i to, že šli spolu na večeři, kterou Dominik nazýval ryze pracovní.

Bojím se, že by se k sobě mohli vrátit

Vůbec mi z toho není dobře. Když jsem se mu pomocnou ruku nabízela já, tak nechtěl. A pak osloví svoji bývalou ženu? Divím se i jí, že to vzala. Otázkou je, proč vlastně. Možná vycítila příležitost, jak si k sobě Dominika zase přivábit. Vidí se každý den. Skoro bych řekla, že víc než se mnou. A mně to začalo hrozně vadit.

Co když mezi nimi znovu přeskočí jiskra? Třeba si Dominik řekne, jakou udělal chybu a bude se k ní chtít vrátit. To bych asi nepřežila. I když mě Dominik stále ujišťuje, že o nic nejde, jistá si nejsem. Prožili spolu víc než my dva. A to hraje proti mně...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články