Hedvika (32): Po porodu se neumím vrátit do role milenky. Jsem jen máma a na intimnosti nemám ani pomyšlení

Hedvika (32): Po porodu se neumím vrátit do role milenky. Jsem jen máma a na intimnosti nemám ani pomyšlení
Zdroj: Unsplash

Narození potomka je velká událost, která vztah výrazně změní. Stres, nevyspání, ale i láska k novému člověku jsou věci, které rodiče hodně ovlivní. Hedvičin život se točí jen kolem dcery a na nic jiného nemá myšlenky. Začíná tím trpět její intimní život.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 19. 12. 2022 07:00

Já a můj přítel Mirek (30) jsme si velmi přáli miminko. Těšili jsme se na něj a nemohli jsme se dočkat momentu, kdy naši dceru uvidíme poprvé. Laura přišla na svět před půl rokem.

Můj přítel je úžasný otec

Svou dceru opravdu miluju celým srdcem. Hned, jak jsem ji spatřila, věděla jsem, že bych pro ni byla schopná udělat cokoliv. Také vím, že Mirek to cítí úplně stejně. Je to ukázkový otec – přebaluje, vstává k ní v noci a když cítím, že je toho na mě moc, bez problémů mě zaskočí.

Nemohla jsem si vybrat lépe, protože Mirek se práce opravdu nebojí. Vaří i uklízí, zatímco já se starám o dceru. A když si to někdy chceme vyměnit, tak i on dokáže s Laurou úplné zázraky. Chová se k ní vždy velmi krásně. Náš nový rodinný život má jen jeden háček.

Jsem především máma

Jediné, co nás teď s Mirkem spojuje, je Laura. Všechen můj čas i myšlenky se točí kolem ní. Není ani minuta, kdybych nad ní nepřemýšlela. Začíná to mít velký dopad na můj vztah s Mirkem, především na náš intimní život. Od narození Laury jsme spolu ještě neměli sex. Prostě se na to stále necítím. Nemám strach, že by to bolelo, ale nedokážu se přepnout z role mámy do role partnerky a milenky.

Už když byly Lauře tři měsíce, Mirek to opatrně nadhodil. „Nechci na tebe tlačit. Vím, že je to pro tebe těžké, ale já jsem připravený,” řekl mi tehdy. Já jsem se rozhodně necítila připravená. A tak jsem ho poprosila, aby počkal. Vyhověl mi.

Necítím se připravená na sex

Doufala jsem, že se to změní, ale stále nic necítím. Nemám pocit, že bych chtěla dovádět v ložnici. A ani mi to nijak nechybí. Když mě Mirek líbá a hladí, mám chuť mu říct, ať na mě nesahá. Je mi to hrozně nepříjemné a přijde mi, že naše intimita vůbec není na místě.

Vím, že je to vůči Mirkovi nefér, ale já to tak prostě cítím. Velmi mě to mrzí a doufám, že se to brzy změní. Nechci o náš vztah přijít.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články