Franta (40): Manželka po druhém porodu ztratila zájem o intimnosti. Nevím, jak ten celibát vydržím

Franta (40): Manželka po druhém porodu ztratila zájem o intimnosti. Nevím, jak ten celibát vydržím
Zdroj: Freepik

Franta zažívá nelehké období, jeho manželku Elišku přestal zajímat sex. Stalo se tak po druhém a velmi náročném porodu. Uběhlo několik let a on si musí vystačit sám. Otevřeně mu řekla, že už jí to nic neříká. Teď si klade otázku, zda to dokáže vydržet.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 12. 2022 07:00

I když svoji manželku Elišku (37) miluji, musím si položit důležitou otázku. Vydržím do konce života bez sexu? Intimnosti v ložnici ji totiž přestaly bavit. Dokonce jí to je na obtíž. Já jsem ale přesný opak. A teď zvažuji, co s tím udělám.

Po druhém porodu nastaly v ložnici problémy

Nikdy jsme v posteli problémy neměli. Když jsme spolu začínali chodit, milovali jsme se každý den. Bylo jedno kde, hlavně, že se to dělo. Skoro bych i řekl, že Eliška byla ta víc náruživá a sex začínala jako první. Mně to samozřejmě imponovalo a byl jsem za takto aktivní partnerku rád. Mnoho se toho nezměnilo ani po letech, ani po svatbě, ani po prvním porodu.

Vždycky jsme si na sebe našli chvíli. I když vedle v pokoji spalo tříměsíční miminko, Eliška vyžadovala intimnosti. Byl jsem za to rád, protože jsem od kamarádů věděl, že ne každá žena má po porodu chuť na sex.

Věci se změnily až po druhém porodu. Ten byl dlouhý a pro Elišku velmi bolestivý. Došlo k nástřihu a velmi dlouhému hojení. Nic jsem na ni téměř půl roku nezkoušel, protože jsem věděl, že potřebuje víc času. Občas jsem si přál, aby mi udělala dobře jinak, ale už nebyla tak ochotná. Vždycky bylo něco důležitějšího než moje uspokojení.

Manželku už sex neláká

První rok bez milování byl vážně těžký. Lezlo mi to na mozek, ovlivňovalo to moje nálady, spaní a celkové chování. Podrážděnost byla moje druhé jméno. Téma ložnicových hrátek jsem tedy po čase znovu otevřel. Nejprve přes dotyky, ale s těmi jsem nepochodil. Hned jsem byl odpálkován. „Dej mi s tím teď pokoj," byla manželčina nejčastější reakce.

Po dalších zoufalých měsících bez sexuálního kontaktu jsem se zeptal přímo: „Kdy zase začneme spolu spát?" Eliška podle výrazu ve tváři takto přímou otázku nečekala, takže chvíli hledala odpověď. Nakonec se rozhodla říct pravdu. „Neuslyšíš to rád, ale já na to vůbec nemám chuť. Dokonce mě ta představa děsí," dodala a lehce mě překvapila.

Nahlas jsme řešili, čím to může být. Byl zmíněný porod, sexuální přitažlivost či případný milenec. Nic z toho ale Eliška nepotvrdila jako důvod, proč se mnou nespí. Ona jednoduše nechce. Její sexuální apetit se vytratil. Kdykoliv na ni sáhnu, ucukne a hned se omlouvá.

Nechci o manželku přijít, ale sex potřebuji

Svoji ženu miluji. Máme spolu děti, dům a doufám, že i budoucnost. Nikdy jsme se nehádali, nedělali si zle. Nechci teď hledat milenku a ublížit jí jenom proto, že se mnou nespí. ALE! Jak dlouho to mám ještě vydržet bez sexu? Jsem chlap, který to zkrátka potřebuje. Už mi nestačí sedět u lechtivých filmů. Chybí mi moje žena. Její tělo a naše spojení.

Eliška zřejmě říká pravdu. Všechno ostatní v manželství totiž funguje skvěle. Co s tím ale mám dělat? Pomůže nám poradna? Léky? Nebo si mám vážně najít milenku a spokojit se s tím, že moje vlastní žena trvale odmítá sex?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články