Julie (31): Bála jsem se, že má manžel milenku, a proto se mnou nespí. Ale bylo to ještě horší

Julie (31): Bála jsem se, že má manžel milenku, a proto se mnou nespí. Ale bylo to ještě horší
Zdroj: Pixbay

Když Julie zjistila, že je těhotná, manžel Lukáš se radoval. Děti totiž chtěli oba. Do šestého měsíce bylo všechno v nejlepším pořádku. Pak Lukáš zničehonic přestal s Julií spát.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 07. 2021 10:00

Když jsem zjistila, že jsem těhotná, radovali jsme se s Lukášem (37) oba. Ovšem jen do chvíle, než mi začalo růst bříško. Lukáš mě obcházel obloukem a vymýšlel si báchorky, proč se mnou nemůže spát. Jednoho dne mi řekl pravdu a já šla do kolen.

Manžel se mnou v šestém měsíci přestal spát

Dítě jsme plánovali už dva roky po seznámení. Nejprve jsme se vzali, zařídili si bydlení, a pak se pustili do toho nejpříjemnějšího. Otěhotněla jsem rok po vysazení antikoncepce. První trimestr jsem zažívala muka. Bylo mi často špatně od žaludku. Unavená jsem byla v jednom kuse. Až ke konci trimestru se to uklidnilo.

Vrátil se mi elán. Mohla jsem být zase aktivní a neomezovat některé činnosti. I chuť na sex se mi vrátila. Z toho měl radost především Lukáš. Spali jsme spolu až do poloviny šestého měsíce. Pak jako když utne. Lukáš se začal vymlouvat. Jakmile jsem se s němu přitulila, odstrkoval mě. ,,Dneska ne, miláčku, jsem unavený,“ tvrdil.

Jindy se zase vymlouval, že má hodně práce. Vrtalo mi to hlavou. Nikdy se tak ke mně nechoval. Jako první mě napadlo, že má milenku. Nechtěla jsem na nic čekat, takže jsem se ho zeptala přímo: ,,Ty někoho máš, viď?“ Lukáš přísahal na holý život, že mi je věrný. ,,Tak proč se mnou nechceš spát? Co se stalo?“ plakala jsem mu na rameni.

Těhotenské břicho mu přijde odporné

,,Já se bojím,“ řekl po chvíli. ,,Čeho?“ nechápala jsem. ,,No, o miminko, abych mu nějak neublížil,“ prohlásil, ale já poznala, že lže. ,,Lžeš. Sám jsi od doktora slyšel, že se nemáme čeho bát. Takže chci slyšet pravý důvod, proč jsme spolu déle než měsíc nespali,“ uhodila jsem na něj. Modlila jsem se, aby přece jen nepřiznal, že tu milenku má. Jenže ono to bylo ještě horší.

,,Tak já ti řeknu pravdu, ale nebude se ti to líbit,“ začal ztěžka. ,,Tvoje těhotenské břicho je mi odporné. Nedokážu ho pohladit. Protiví se mi, že bych se o něj měl během sexu nějak opřít. Navíc jsi dost přibrala, takže mě aktuálně vůbec nepřitahuješ,“ dodal. A bylo to venku. V prvních vteřinách jsem se nezmohla vůbec na nic.

Beze slova jsem odešla do kuchyně a otevřela si čokoládu. Přišel za mnou a snažil se to celé nějak okecat. ,,Jdi pryč, chci být sama,“ vyhodila jsem ho. Dlouho jsem se ho snažila pochopit. Nešlo mi to. Velmi mě svými slovy ranil. V tom břiše, které se mu hnusí, žije jeho dítě. Čím dál častěji jsem začala nad naším vztahem přemýšlet.

Jeho slova mě velmi ranila

Nejde o to, že spolu další dva měsíce nebudeme spát. To přežiju. Vadí mi skutečnost, že jsem se trochu fyzicky změnila a už je to pro něj problém. Co by dělal, kdybych třeba vážně onemocněla? Kdyby mi vypadaly vlasy? Také bych vypadala jinak. Zůstal by se mnou vůbec? Zvládl by to? Bojím se na tyto otázky odpovědět.

Řešila jsem to s kamarádkami, které mi radí, abych to hodila za hlavu. Soustředila se na sebe a dítě, které ve mně žije. Jenže ono se to lehce řekne, ale hůř dělá. Doma kolem sebe chodíme po špičkách. Lukáš se mi to snaží pořád nějak vysvětlit, čímž to dělá ještě horší. Na moje břicho se pomalu ani nepodívá, natož, aby ho pohladil. Takhle jsem si své těhotenství nepředstavovala. Je mi z toho úzko.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články