Lucie (37): Poznala jsem fajn chlapa, ale jeho nejlepší kamarádka mi dává pěkně zabrat. Myslím, že ho tajně miluje

Lucie (37): Poznala jsem fajn chlapa, ale jeho nejlepší kamarádka mi dává pěkně zabrat. Myslím, že ho tajně miluje
Zdroj: Freepik

Lucie to nemá jednoduché. Nedávno se seznámila s Tomášem, který ji pak představil přátelům. Jeho blízká kamarádka Lenka má podivné poznámky. A navíc dává jasně najevo, že Tomáše zná ze všech nejlépe.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 05. 05. 2023 10:00

Když jsem s Tomášem (41) sama, cítím se báječně. Ve společnosti jeho kamarádů se najednou octnu na vedlejší koleji. Nejvíc zabrat mi dává jeho kamarádka Lenka (40). Myslím si, že Tomáše tajně miluje.

Můj chlap má otravnou partu

Tomáš je bezva chlap, rozumíme si a klape nám to. A tak jsme uznali za vhodné, že se vzájemně představíme přátelům. Těch pár kamarádek, co mám, mi Toma ihned schválilo. Prý se k sobě skvěle hodíme. Tomášova parta je početnější a považuje je za svou rodinu. A jedna slečna Tomáše zjevně považuje za svou spřízněnou duši.

Už první posezení u Lenky doma bylo trochu trapné. Ten den se rozhodla přátelům promítat fotky z půl roku staré cesty do Vietnamu. Dřív se prý nedostala k úpravě fotek. Hodinu jsem se dívala na to, jak můj nový kluk pózuje u jídel a v exotické krajině hned vedle Lenky, případně další kamarádky.

Lenka veškerou pozornost strhávala na sebe. Vyprávěla historky o Tomášovi a vždy si dala záležet, aby zaznělo, že jsou si blízcí a znají se patnáct let. Já znala Tomáše měsíc, takže jsem nemohla nic podobného vytasit. Jen jsem se ze slušnosti přiblble usmívala.

Cítila jsem se trapně

Tom vycítil moje rozpaky, držel mě pevně za ruku a občas se snažil stočit řeč někam jinam. „Doufám, že příští rok neodpískáš tu Arménii,“ hlásila Lenka dlouhodobé plány. Já bych si pochopitelně po měsíci chození nemohla dovolit plánovat na příští rok cokoliv. Malinko mi zatrnulo. Bylo jasné, která osoba tu má větší váhu.

Kdo ví, co bude za rok,“ řekl s úsměvem Tomáš a dal mi pusu. Někdo zatleskal a já nemohla přehlédnout stín, který se Lence přehnal po tváři. Bojovala dál. Nandala nám jídlo, ne náhodou Tomášovo oblíbené. Dokonce i to jídlo s sebou neslo nějaké zábavné vyprávění se skrytým vtipem, co pochopí jen vyvolení.

Když jsme se konečně loučili, těšila jsem se, až budu pryč od těch lidí, kteří mi nesedli. Možná jen kvůli Lence, ale cítila jsem se mezi nimi jako nějaká nedůležitá osoba. Lenka tomu ještě nasadila korunu, když si záměrně spletla moje jméno. „Ježiš promiň, já si ty Tomášovy holky vždycky pletu!“ prohlásila. Po vteřině trapného ticha se někteří začali smát a Tomáš vypadal celkem naštvaně. Byla jsem z celé té jeho partičky zklamaná.

Asi je do něj zamilovaná

Nebude snadné vydobýt si mezi těmi lidmi, potažmo mezi Lenkou a Tomášem, svoje místo. On mi za to stojí a tuhle kamarádku beru zkrátka jako osinu v zadku. Je možné, že toho s mým klukem hodně zažili, ale to jde mimo mě.

Z dalších setkání jsem získala jednoznačný dojem, že je Lenka do Tomáše zamilovaná. Bude to taková ta roky skrývaná platonická láska, kdy Lenka žárlí na každou jeho holku. To se tedy mám ještě na co těšit...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články