Jitka (35): Zamilovala jsem se do kolegy svého manžela. Tajně doufám, že je to oboustranné

Jitka (35): Zamilovala jsem se do kolegy svého manžela. Tajně doufám, že je to oboustranné
Zdroj: Freepik

Jitka má za sebou několik krušných měsíců. Manželův kolega v ní probudil pocity, které nezažila již dlouho. Ona sice vysílala signály, ale z jeho strany nenásledovala žádná jasná reakce. Pak mu jednou v opilosti napsala v noci zprávu...

Michaela Hájková
Michaela Hájková 09. 04. 2023 17:00

Když se u nás doma objeví Šimon (38), podlamují se mi kolena a mám rudé tváře. Je to kolega a dobrý kamarád mého manžela Martina (34). Proč jsem musela ztratit hlavu zrovna teď?

Manželství mi zevšednělo

Asi není nic zvláštního na tom, že nám doma po patnácti letech chybí vášeň. Děti jsou v pubertě a momentálně s námi komunikují jen ohledně základních potřeb. S Martinem se skoro míjíme a společný čas se nám někam vytratil už dávno.

Když Martin jednou pozval k nám na návštěvu svého kolegu Šimona, musela jsem se odběhnout do koupelny upravit. Byla jsem z něj rozklepaná jako malá holka. Každý pohled do jeho očí mě příjemně šimral v žaludku.

Tohle jsem nezažila snad od dvaceti! A s Martinem možná nikdy!“ svěřovala jsem se kamarádce do telefonu. „Měla by sis trochu užít. Myslíš, že on to má stejně?“ vyzvídala, ale já neměla tušení, co odpovědět. Cítila jsem kolem mě a Šimona zvláštní atmosféru, jenže co když šlo o jednostranné city?

Myslím na něj každý den

Přestože jsem se se Šimonem viděla jen párkrát, myslela jsem na něj ve dne v noci. Bavilo mě představovat si, jak si spolu povídáme a pak nás přemůže vášeň. Říkala jsem si, že myšlenkami nikomu neubližuji. Jenže když jsem se s ním potkala na firemním plese, cítila jsem se jako nevěrnice.

Šampaňské mi stouplo do hlavy a já s ním zkusila flirtovat. Obávám se, že si toho všiml, ale taktně moje snahy přehlížel. O to mi bylo hůř a uprostřed noci jsem mu ze zoufalství napsala zprávu: „Chápu, že je to platonické, ale i tak to pro mě má význam."

Vůbec mi neodpověděl a druhý den jsem si to všechno vyčítala. Jsem vdaná, vůbec jsem neměla vysílat jakékoliv signály. Udělala jsem ze sebe naprostou husu!

Musím to hodit za hlavu

Po tom faux pas jsem začala pracovat na svém manželství. Vytáhla jsem Martina na společný víkend a dohodli jsme se, že každou druhou středu budeme večer chodit mezi lidi. Během milování ale pořád myslím na Šimona a stydím se za to.

Jednou jsme šli na dvojité rande se Šimonovou novou přítelkyní. Když jsme na okamžik zůstali u stolu jen my dva se Šimonem, podíval se na mě a řekl: „Jsi skvělá ženská a Martin je šťastnej chlap.“ Nevím, jestli to měla být útěcha za moje trapné jednání, nebo vyznání. To už se asi nedozvím, raději se v tom nebudu vrtat...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články