Vanda (27): Nevím, jestli nám pauza ve vztahu prospěla. Já se pořád trápila, přítel se vyspal s mou kamarádkou

Vanda (27): Nevím, jestli nám pauza ve vztahu prospěla. Já se pořád trápila, přítel se vyspal s mou kamarádkou
Zdroj: Freepik

Vztah Vandy a Kamila se ocitl v krizi, která si vyžádala pauzu. Během ní se stalo něco, co Vanda jen těžko rozdýchá. Když se k sobě po pár měsících vrátili, ukázalo se, že Kamil spal s její dobrou kamarádkou. Ta se ji přitom snažila celou dobu utěšovat...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 03. 2023 07:00

Co byste dělali na mém místě? Zjistila jsem, můj přítel se během rozchodové pauzy vyspal s mou velmi dobrou kamarádkou... Těžké, že? I když jsme oficiálně nebyli spolu, vadí mi to. Přítel nad tím mávnul rukou a chce ve vztahu pokračovat. Já si ale přijdu ublížená. Proč si vybral zrovna ji?

Přítel navrhnul pauzu ve vztahu

S Kamilem (29) jsme spolu šest let. Náš vztah byl pohodový a neřešili jsme žádnou větší krizi. Máme hodně společného a málo co nás rozdělovalo. Pak Kamil změnil zaměstnání a začal na mě mít málo času. Mnohem raději vyrazil na teambuilding nebo s kolegy na pivo.

Když se vrátil domů, šel spát a brzy ráno zase odešel. Velmi rychle se to na našem vztahu začalo podepisovat. Už jsme spolu nikam nezašli a já cítila, že se mi odcizuje. Kdykoliv jsem o tom s Kamilem chtěla mluvit, neměl čas. Když už jsme spolu přestali i spát, věděla jsem, že je zle.

V tomto duchu jsme spolu fungovali asi čtyři měsíce. Nic jsem neřešila, ale podvědomě jsem se bála, co přijde. Pak téma rozchodu otevřel sám Kamil. Přišel s návrhem, abychom si dali pauzu. „Nejsem si jistý, že chci ve vztahu pokračovatRád bych si dal pauzu, abychom si oba uvědomili, co vlastně chceme," pronesl a mě bodlo u srdce.

Po třech měsících se ke mně vrátil

Během týdne si odstěhoval základní věci. Tvrdil však, že zůstaneme v kontaktu a uvidíme, co přinesou další týdny. A ty pro mě nebyly vůbec lehké. V hlavě jsem měla jen Kamila a to, že o něj nechci přijít. Kamarádky se mě snažily rozveselit, hodně mě tahaly do společnosti. Nenápadně se mě snažily s někým seznámit, ale já neměla zájem.

Společní přátelé tvrdili, že Kamil se sice má dobře, ale nikoho nemá. Jeden blízký kamarád mi dokonce svěřil tajemství, že ke se mně plánuje vrátit. A k tomu skutečně došlo. Po třech měsících mě Kamil pozval na večeři. „Uvědomil jsem si, že tě miluji a chci na našem vztahu pracovat," pronesl. Rázem mi spadl kámen ze srdce.

Nastěhoval se zpět a my si slíbili, že budeme na vztahu pracovat. První dva měsíce byly vážně skvělé. Opět jsme spolu vyráželi za kulturou a co se týče sexu, ten se do vztahu vrátil pomalu na denní bázi. A pak mě napadlo zeptat se Kamila, jestli s někým chodil po dobu naší pauzy. Nejprve mlžil, že ne, ale poznala jsem, že mi něco tají.

Byla to nevěra?

Pod nátlakem se doznal k tomu, že spal s Monikou. Ta je mi ze všech kamarádek nejbližší. To ona mě utěšovala a tvrdila, že se ke mně Kamil určitě vrátí. A přitom si s ním tajně užívala a nic mi neřekla. Kamil se hájí tím, že jsme spolu nechodili a nemá pocit, že mi dluží omluvu.

To je možná pravda, ale přesto mě to trápí. Proč zrovna s mou kamarádkou? A proč mi nic neřekla? Jak se mi mohla dívat do očí a utěšovat mě? Jsem ráda, že se ke mně Kamil vrátil, ale tohle budu dlouho rozdýchávat. S Monikou jsem o tom ještě nemluvila, protože kdykoliv si na to vzpomenu, dělá se mi zle. Pokusím se mlčet a budu doufat, že to časem přebolí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články