Ema (23): Moje teta má opravdu smutný příběh. Dlouho jsem netušila, že ji rodina zavrhla kvůli rozvodu s násilníkem

Ema (23): Moje teta má opravdu smutný příběh. Dlouho jsem netušila, že ji rodina zavrhla kvůli rozvodu s násilníkem
Zdroj: Freepik

Rodina umí být někdy krutá a k některým věcem se může stavět nelogicky. Ema nedávno zjistila pravdu o tom, proč se rodina obrátila zády k její tetě Gitě a přestala se s ní vídat. Důvod, proč ji zavrhli, Emu opravdu šokoval. Gita se totiž rozvedla s násilnickým manželem.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 18. 11. 2022 10:00

V dětství pro mě byla Gita (50) jednou z nejmilejších tet. Mamka měla tři sestry, takže jsem o tety nikdy neměla nouzi. Ale Gita na mě byla nejhodnější. Hrála si se mnou, zaplétala mi vlasy a vždy mi donesla nějaký malý dáreček. 

Teta jednoho dne zmizela 

Přesto v době, kdy mi bylo něco málo přes deset let, najednou zmizela. Přestala jsem ji vídat na rodinných oslavách a ani na Vánoce nepřišla. Jako by se po ní slehla zem. Její zmizení jsem nesla velmi těžce. Měla jsem ji opravdu ráda. A proto jsem samozřejmě chtěla vědět, co zatím vězí.  

Zeptala jsem se mámy, proč jsem Gitu už delší dobu neviděla. „Miláčku, teta Gita se s námi už nechce vídat. Přestěhovala se a přestala s námi komunikovat,“ odpověděla mi. „Na každou akci ji zveme, ale ona nikdy nepřijde,“ dodala. Chvíli jsem po tetě smutnila, ale brzy mě to přešlo. Přišly jiné starosti. 

Náhodou jsem ji potkala 

Skoro jsem na Gitu zapomněla, až jsem ji nedávno náhodou potkala na ulici. Od mých deseti let se vůbec nezměnila. Vypadala úplně stejně. Stejné tmavé vlasy, brýle a hubená postava. Když jsem se ujistila, že je to opravdu ona a nešálí mě zrak, oslovila jsem ji. Nakonec jsme se dohodly, že spolu zajdeme na oběd. 

Domluvily jsme se na pátek a já jsem se našeho setkání nemohla dočkat. Jen jsem se trochu bála, že nedorazí. Přesto jsem doufala, že přijde. A já se konečně budu moct dozvědět, proč nás tehdy zavrhla. To, co jsem slyšela, mnou otřáslo. Změnilo to vše, co jsem si kdy myslela o své rodině. 

Dozvěděla jsem se pravdu 

„Proč jsi odešla?“ nevydržela jsem to a zeptala se hned po pozdravu. „Tak mi nejdřív řekni svou verzi. A já ti pak povím svou,“ odpověděla mi. Řekla jsem jí, jak její zmizení popsala mamka. „Nedivím se, že ti tehdy neřekli pravdu. Moji rodiče a sestry nikdy nepřenesli přes srdce, že jsem se rozvedla s Pepou,“ řekla mi šokující informaci.

„Věděli, jak dokáže být surový a že mě několikrát napadl. I přesto mi řekli, že jsem to měla překousnout a manželství vydržet,“ dodala. Nezmohla jsem se ani na slovo. Byla jsem z toho opravdu v šoku. Nikdy by mě nenapadlo, že tohle může být důvod k vyloučení z rodiny. Teď se fakt stydím za všechny a zlobím se na ně.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články