Gábina (26): Ve vzduchu visí rozchod. Můj přítel má problém s tím, jak se oblékám

Gábina (26): Ve vzduchu visí rozchod. Můj přítel má problém s tím, jak se oblékám
Zdroj: Unsplash

Gábina nechápe, proč má její přítel problém s tím, jak se obléká. Místo toho, aby byl rád, že má holku, za kterou se každý otočí, jemu to vadí. Ona si ale do svého vkusu nenechá kecat.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 11. 05. 2023 10:00

Vztah s Pavlem (29) mě naučil mnohému. Především to, že si nesmím nechat všechno líbit. Některé věci jsou čistě moje záležitost a nikdo by mi do nich neměl mluvit. To, jak se oblékám, patří mezi ně.

Móda je pro mě vším

Móda je můj koníček už od puberty. Milovala jsem ženské časopisy, kde jsou na obálkách modelky v krásných šatech. Vždy jsem si je od mámy kradla a potají si je prohlížela. Chtěla jsem být jako ony – krásné a mocné. Bylo mi jasné, že svojí krásou dokážou spoustu věcí. Právě proto jsem vždy potřebovala znát ty nejnovější trendy.

Zajímala jsem se o to, jaké oblečení se zrovna nosí v zahraničí, jaké jsou barvy roku. Chtěla jsem prostě být in. Tato vášeň mi zůstala dodnes. Můj šatník je dokonalý. A některé věci málokdy vytáhnu dvakrát.

Pohádali jsme se kvůli oblečení

Myslela jsem si, že Pavel to chápe a líbí se mu, že se za mnou každý otáčí. Jenže on to neunesl. Ukázalo se, že je to ten typ chlapa, který nedokáže přenést přes srdce, že jeho přítelkyně je krásná a je ráda středem pozornosti. On by si nejvíc přál ženu, která je šedá myš a je závislá jenom na něm. Dal mi to dost jasně najevo.

Před pár dny jsme šli spolu na party. Slavily se narozeniny našeho společného kamaráda a já si oblékla jedny dost odvážné šaty. Jsou hodně výrazné a krátké, kromě toho mají i otevřená záda. Když mě Pavel uviděl, zůstal stát s otevřenou pusou. „To jdeš v tomhle? Nezbláznila ses?“ vypadlo z něj.

Náš vztah nemá budoucnost

Nechápala jsem, co mu najednou vadí. Vždyť jsem šla i v lepších kusech, které byly víc odhalené. Ukázalo se, že Pavel to celou dobu v sobě dusil. „Zase budu muset celý večer pozorovat, jak tě ostatní chlapi očumují. Nemohla bys aspoň jednou jít oblečená normálně?“ řekl mi naštvaně. „Nemohla. Pokud se ti to nelíbí, zůstaň doma,“ odpověděla jsem mu neméně naštvaně.

A on doopravdy zůstal. Na oslavě se vůbec neukázal. Od té hádky jsme spolu nemluvili. Je mi jasné, že je mezi námi konec. Jsem vlastně ráda. Nechci chlapa, který by mi kecal do toho, co nosím mezi lidi. Nejsem žádný jeho majetek, aby mohl rozhodovat o tom, co mám na sobě.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články