Gabriela (48): Prý jsem si vzala gaye. To je takový problém, že se můj muž rád pěkně obléká a dbá o sebe?

Gabriela (48): Prý jsem si vzala gaye. To je takový problém, že se můj muž rád pěkně obléká a dbá o sebe?
Zdroj: Freepik

Paní Gabriela je podruhé vdaná. V manželství je spokojená, ale občas se ve svém okolí setkává s názorem, že se její muž Patrik chová zženštile...

Michaela Hájková
Michaela Hájková 07. 04. 2023 13:00

Můj manžel Patrik (51) je zkrátka elegán, rozumí módě a baví ho kultura. V mém okolí je takových málo, proto se setkávám s všeříkajícími pohledy a někdy i názory na mé manželství. Doslechla jsem se, že jsem si prý vzala gaye...

Pozval mě na balet

Po rozvodu jsem byla mírně roztřesená a nejistá. Když mě kamarádka seznámila s Patrikem, který se choval neuvěřitelně galantně, podlomila se mi kolena. Byl úplně jiný než můj bývalý manžel. Poslal mi kytici růží a pozval mě na balet. Naše první rande probíhalo jako ve filmu. Patrik mi vychválil večerní róbu a sám byl perfektně upravený a oblečený.

Časem jsem si zvykla, že velmi dbá o svůj vzhled, chodí na manikúru a řeší, které barvy a materiály se k sobě hodí. Nikoho takového jsem předtím neznala a upřímně jsem se tomu podivovala. „To víš, syn paní mistrové a luxusního ševce. Mám v genech smysl pro módu,“ vysvětloval mi. V rodině měl navíc spisovatele a malíře, takže vyrostl v kulturním a kultivovaném prostředí.

Není ten tvůj Patrik spíš na kluky?“ zeptala se mě moje stárnoucí a prostořeká matka po jejich prvním setkání. Musela jsem se ohradit, že nemůže být každý takový chlap jako můj otec, který nejde pro ránu daleko. Tím jsem ji umlčela.

Svatba připomínala módní přehlídku

Když mě Patrik požádal o ruku, neváhala jsem opravdu ani vteřinu. Po našich zásnubách ovšem zesílil tlak okolí, někteří měli dojem, že mě musí varovat. Kamarádkám jsem přísahala, že máme normální milostný život. Vadilo mi, že si někteří šuškají za mými zády. Vždyť Patrik má dítě z předešlého vztahu, to snad nic nedokazuje?

Svatba se odehrála na zámku, všichni dostali přísné pokyny na dress code a fotky připomínají nějaký módní časopis. Nemohu si pomoct, stejně jsem viděla v tvářích svatebčanů lehké pobavení. Především tehdy, když měl Patrik proslov. Pak dokonce zazpíval s kapelou tklivou romantickou píseň.

Moje dcera Tereza (19) mě podpořila a řekla mi, že nám jen všichni závidí takový pohádkový vztah. Utvrdila mě v tom, že rozdělovat mužské a ženské chování jako takové je pouze hloupý přežitek. „Patrik může dekorovat kytice, stejně tak, jako ty můžeš sekat na chalupě dříví, mami!“ řekla mi.

Už jsem si zvykla, že je můj manžel trochu zženštilý

Jsem zvyklá na překvapené nebo významné pohledy, ale jednou jsem ucítila osten žárlivosti. Patrik v divadle obdivoval boty svého známého a ti dva spolu chvíli jakoby flirtovali. Možná se mi to jen zdálo, anebo mám brouka v hlavě ze všech těch řečí.

Stejně si říkám, že je lepší mít doma milého chlapa, co mi třeba i rád vybere pěkný outfit, než nějakého hrubiána, který na mě sotva pohlédne. A chce jen vyprat a vyžehlit. Jestli se to někomu nelíbí, ať se s tím sám popere, já jsem naprosto šťastná.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články