Nina (29): Máma se po rozvodu vrhla na seznamku. Mám o ni strach, protože je dost naivní

Nina (29): Máma se po rozvodu vrhla na seznamku. Mám o ni strach, protože je dost naivní
Zdroj: Unsplash

Nina s údivem sleduje počínání své matky, která se po rozvodu začala seznamovat s muži přes internet. Podle prvních reakcí je jasné, že se maminka v těchto vodách neumí pohybovat a mohla by kdekomu naletět. Nechce si ale nechat poradit...

Michaela Hájková
Michaela Hájková 04. 04. 2023 13:00

Moje máma žije v šedesáti sama. Rozvod už přebolel a chce se s někým seznámit. Přes seznamku je to nejrychlejší. Když jsem se ale podívala na pány, se kterými si dopisuje, ztuhla mi krev v žilách. Na moje domluvy dá máma asi jako já na ty její v pubertě.

Máma byla tátovi celý život věrná

Přes třicet let žila máma věrně po boku otce, který se rozhodl na stará kolena vyměnit pohodlí domova a odstěhovat se na statek s novou přítelkyní. Máma to nesla těžce nějakou dobu. Když se pak ze všeho dostala, měla jsem obrovskou radost.

Udivilo mě, že má ještě chuť randit. Myslela jsem si, že na muže zanevřela. Na svůj věk ovšem vypadá fantasticky. Fandila jsem jí a když mi pověděla o seznamce, připadalo mi to jako dobrý nápad. Pak mi ale ukázala muže, který jí pravidelně píše. Posílal jí denně obrázky květin a zamilované básně. Každý e-mail zakončil velkými písmeny a slovy: „MILUJI TĚ“.

Mami, jak dlouho toho Karla znáš? Není podezřelý, že tě miluje tak brzy?“ zeptala jsem se pragmaticky. „Ty to nechápeš, je to romantik. Rozumíme si!“ vyjekla jak puberťačka. Já si naopak připadala jako rodič, který by jí nejraději sebral přístup k internetu. S dotyčným Karlem se máma sešla jen jednou. Ukázalo se, že na seznamce miluje víc žen a vybírá si podle majetku. Mámin malý byt asi nestál za velkou lásku...

Máma má nápadníky na seznamce

Myslela jsem si, že nemůže být hůř, ale to jsem se šeredně pletla. „Nino, co je to bondáž?“ zeptala se mě jednou máti u oběda. Málem jsem se udávila soustem. Poté se mi svěřila, že jí několik mužů dělá návrhy. Překvapivě jí to lichotilo. Táta asi v tomto ohledu mámu zanedbával.

V první řadě jsem se jí snažila vysvětlit, že slušný nápadník není v dnešní době na seznamce obvyklá věc. Výjimkou není žádná věková kategorie. „Trocha erotiky mě nezabije, ještě nejsem důchodkyně,“ odsekla mi. A div že nepráskla dveřmi. Prý se má dokonce s jedním milovníkem sejít v kavárně. Nenechala jsem to být, dokud mi neprozradila termín a místo. Vážně jsem se o ni bála a chtěla jsem je proto raději sledovat zpovzdálí.

Během máminy první schůzky jsem seděla o tři stoly dál a pozorovala staršího muže s příčeskem, jak mámě cosi vykládá. Vypadala překvapeně, chvílemi jí zrůžověly tváře. Po hodině a půl se v klidu rozloučili a já mámu dohnala kus od jejího bytu. „Byl na mě trochu hrr, ale zajímal se taky o přírodu,“ řekla jen neurčitě.

Hanbaté fotky chodí i starším dámám

Chvíli po oné schůzce přišel mámě obrázek pánova „vybavení“. Stačila jen vyjeknout a mobil jí vyletěl z ruky. Bylo mi jí líto, ale musela jsem se rozesmát. Snad konečně začala chápat, že ne každý chlap, co jí napíše, bude ideál. Máma však hledá na seznamce dál, nenechala se odradit.

Já mám velké obavy, že někomu nalítne. A tak zatím sháním nějakého staršího pána, co by vzal mámu třeba do divadla nebo na výlet do přírody. Rozhodila jsem sítě po všech známých, nechci čekat, až si máma začne taky pořizovat vlastní sexy fotky.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články