Helena (38): Můj manžel mě pěkně ztrapňuje. Nechává si od maminky nosit obědy do práce

Helena (38): Můj manžel mě pěkně ztrapňuje. Nechává si od maminky nosit obědy do práce
Zdroj: Unsplash

Helena si myslela, že ji jen tak něco nerozhodí. Pak ale zjistila, že její manžel má každý den oběd od maminky, která mu jídlo nosí až do práce. Cítí se trapně, že se dospělý chlap nechá takhle obskakovat.

Jana Jánská
Jana Jánská 08. 06. 2023 13:00

Moje tchyně Milada (64) je rázná žena, která si vždy zakládala na tom, že rodina musí především jíst. Byla zvyklá vstávat už ve čtyři hodiny ráno a chystat hned několik jídel. Když jsem u ní byla poprvé na návštěvě, trávila jsem obří nedělní oběd snad týden.

Tchyně je paní kuchyně

Milada to má s manželem podělené tak, že on pečuje o dům a zahradu, ona o kuchyni. Někdy jsem měla pocit, že se člověk musí zeptat, jestli může vstoupit do kuchyně a napustit si sklenici vody. Všechno tam měla hezky srovnané a někdy jen tak stála a zálibně hleděla na svou kuchyň.

Kupodivu žádné z jejích tří dětí netrpí nadváhou. I můj Ondra (41) je prostě jen urostlý chlap, který spořádá snad všechno, na co přijde. Ani se mu nedivím. S Miladou a její vařečkou za zády bych si asi také zvykla sníst všechno, co je na talíři.

Když jsme si s Ondrou pořídili společné bydlení, kuchyně jsem se zhostila já. Nepovažuji se za špatnou kuchařku a Ondra nikdy neměl jedinou připomínku. Snažila jsem se vařit pestrá jídla a dopřávala mu porce, na jaké byl zvyklý od maminky.

Potkala jsem svou tchyni

Jednoho dne jsem chtěla manžela překvapit v práci a pozvat ho na oběd. Když jsem se v půl dvanácté blížila ke kancelářské budově, kde sídlí jeho firma, potkala jsem na recepci Miladu. Byla v družném rozhovoru s recepční a zrovna jí dávala nějaký recept. Zaslechla jsem, jak musí maso pořádně podusit.

Milado? Co tady děláš?" zeptala jsem se jí překvapeně. „Ahoj, zlato. Právě jsem přinesla Ondrovi oběd," špitla vesele. „Oběd? Ty mu nosíš jídlo?" nevěřila jsem vlastním uším. „Ano, přeci nebude chodit do hospod na nějaké blafy..." dodala nevzrušeně.

A pak jsem se dozvěděla, že mu nosí jídlo každý den. Jen se mi Ondra o tom jaksi zapomněl zmínit. Víc jsem nepotřebovala slyšet. Rozloučila jsem se a šla zpátky do práce.

Manžel mě pořádně naštval

Večer jsem na Ondru vyrukovala s tím, co jsem zažila u něj v práci. Chvíli se ošíval, ale pak vyšel s pravdou ven. Milada mu nosí jídlo už asi dva roky. Na můj dotaz, proč třeba nechce, abych mu do práce vařila já, jen rozpačitě pokrčil rameny.

To se mi snad jenom zdá... Chce mi tím naznačit, že jsem špatná kuchařka a on je i po čtyřicítce odkázaný na maminčinu vařečku? Hrozně mě naštval. Řekla jsem mu, že o víkendu vařit nebudu. Ať se o to nějak postará sám. Co myslíte, že udělal? Ten blbec se šel najíst k mamince...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články