Zorka (28): Můj přítel má od maminky vždy uklizeno a navařeno. Doufám, že to samé jednou neočekává ode mě

Zorka (28): Můj přítel má od maminky vždy uklizeno a navařeno. Doufám, že to samé jednou neočekává ode mě
Zdroj: Freepik

Zorka chodí s Václavem už nějaký ten pátek. Vždy se jí líbilo, že má doma pořádek a v lednici připravené jídlo na celý týden. Pak ale přistihla „při činu“ jeho maminku.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 26. 04. 2023 07:00

Když mě Václav (33) poprvé pozval k sobě domů, musela jsem uznat, že to není žádný bordelář. Krabičky s obědem na celý týden na mě udělaly dojem. Jak jsem si jen mohla myslet, že je to všechno jeho práce?

Můj přítel má doma neuvěřitelný pořádek

Podlaha v předsíni se leskla, linka v kuchyni zářila bez jediné šmouhy. Musela jsem uznat, že se Václav na moji návštěvu řádně připravil. Takhle uklizeno mám doma málokdy. Na chvilku jsem se lekla, co si o mně Václav pomyslí, až se někdy sejdeme u mě.

Teda, než půjdeš ke mně, budu muset vygruntovat. Chlap, co si vaří, to se jen tak nevidí,“ řekla jsem uznale a Václav jen blahosklonně mávl rukou. Jelikož jsem měla dvě spolubydlící, trávili jsme stejně většinu času u Václava. Zvykla jsem si na jeho nablýskanou koupelnu a perfektně poskládané oblečení ve skříni.

Brzy jsem dostala klíče od jeho bytu, abych na něj nemusela čekat před domem, když jsme se měli sejít po práci. Někdy jsem se u něho doma stavila s nákupem i během dne. Jednou jsem otevřela dveře a ucítila vůni guláše. Na podlaze stál kýbl s vodou a na žehlícím prkně byla hromádka košil. Tak jsem se seznámila s maminkou svého přítele.

Odhalila jsem tajemství bytu svého přítele

Sympatická a čiperná paní mi vysvětlila, že má jednou týdně pochůzky ve městě a vždy se staví svému milovanému synovi uklidit a navařit. Ujistila mě, že kdyby to nedělala, vůbec bych ten byt nepoznala. Chápavě jsem se smála, ovšem v duchu mě to celkem vyděsilo.

Kdy mi hodlal říct pravdu? A čeká se ode mě, že přeberu po jeho máti otěže a budu mu uklízet a vařit jídlo do práce? Zeptala jsem se ho hned ten den. Byl trochu rozpačitý. Nic takového by po mně prý rozhodně nechtěl, máma stejně vaří nejlépe...

Ani to mě moc neuspokojilo a přemýšlela jsem, jestli nám takové zvyky nebudou zasahovat do našeho vztahu. Zanedlouho si Václav během tenisu ošklivě narazil ruku a měl ji v dlaze. Jeho matka docházela každý den, aby se o něj mohla starat. Najednou jsem byla jako páté kolo u vozu. Nedivila bych se, kdyby mu pomáhala i do vany.

Dala jsem mu ultimátum

Vím, že servis od matky je ten nejlepší, ale nejsi na to už trochu starý? Budeme muset vymyslet nový systém, nebo je mezi námi konec,“ zavelela jsem, jakmile měl Václav ruku v pořádku. Chtěla jsem si rozdělit úkoly kolem úklidu a dostat ho ze závislosti na matce.

Václav se na to moc netváří, ale snaží se. Mámě to prý vysvětlil. A ta se smála, že je jen otázka času, než ji zase povolá. Uvidíme, jak moc velký je mamánek.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články