Kamila (35): Tchyni jsem považovala za chytrou ženskou. Šokovalo mě, když jsem ji viděla v telce řvát na policii

Kamila (35): Tchyni jsem považovala za chytrou ženskou. Šokovalo mě, když jsem ji viděla v telce řvát na policii
Zdroj: Freepik

Kamila má se svou tchyní Petrou neobvyklý, ale hodně aktuální problém. Vypadá to tak, že Petra uvěřila nějakým konspiracím a chodí na různé demonstrace. Kamila se obává, jaký to bude mít vliv na rodinu.

Jana Jánská
Jana Jánská 31. 05. 2023 13:00

Moje tchyně Petra (65) je bývalá učitelka a nyní už je v důchodu. Vím, že když před 15 lety přišla o manžela, dostávala se z toho těžko, ale nakonec to s pomocí rodiny překonala. Na své blízké se vždy mohla spolehnout. Jenže teď to vypadá tak, že od své milující rodiny míří pryč. A do míst, která nejsou moc bezpečná.

Tchyně byla v televizi

Četla jsem na internetu zajímavou teorii. Zatímco se starší generace bála, že mladí podlehnou videohrám, internetu a sociálním sítím, stalo se něco jiného. Posílají si řetězové e-meily s pochybným obsahem a věří věcem, které na internet píšou neméně pochybní lidé.

Byla jsem ráda, že to naši rodinu obešlo a nikdo se mi nesnažil nakukat třeba to, jakými látkami v pitné vodě nás tráví elity. Jenže to už není pravda. Před pár dny jsem si hrála s dětmi v jejich pokoji a můj manžel Jaromír (37) koukal na televizi. Najednou se mi zdálo, že řekl sprosté slovo. My tak doma nemluvíme, takže mě to zaskočilo a šla jsem za ním.

Co to mělo být?" zeptala jsem se ho naštvaně. Beze slova ukázal na televizi, kde zrovna dav starších lidí něco pokřikoval na policii. Jaromír přišel k obrazovce a bodl do ní prstem. Vytřeštila jsem oči. Mezi těmi lidmi byla i Petra.

Tchyně asi podlehla konspiracím

Bylo děsivé vidět tchyni tak rozzlobenou. Co ji přivedlo k tomu, že se zapojila zrovna do této akce? Ještě o víkendu jsme byli u ní a chovala se jako vždy. Byla milá a upekla fantastickou buchtu. Měla sice nějaké řeči o tom, jak těžce se shání mouka, která není otrávená, ale zrovna tehdy jsem ji poslouchala jenom na půl ucha. Musela jsem jít přebalit jedno z dvojčat.

Vzpomněla jsem si na to až teď. Obrátila jsem se na Jardu, ale ten už volal s bráchou a řešili, co dělá jejich máma. Uvědomila jsem si, že tento problém není jen o Petře, ale má vliv na celou rodinu. Je to jenom ojedinělý výstřelek? Petra mi vždy přišla jako chytrá ženská, která je vůči těmto věcem imunní. Ale teď mám pořád před očima záběry, jak řve na policii v těch svých květovaných šatech a s trvalou...

Nevím, jak se k ní mám chovat

Možná jsme jenom něco přehlíželi. Petra žila dlouho sama. Syny má dospělé a s vlastními rodinami, takže na ni moc času neměli. Uvažuji nad tím, zda je dobré vodit k ní na návštěvu děti. Babičku zbožňují, ale nechci, aby se jim snažila nakukat nějaké hlouposti.

Ale zároveň si uvědomuji, že odstřihnout ji od rodiny je příliš radikální krok. Nechci, aby se náš vztah úplně zhroutil. Obávám se, že pokud ji začneme ignorovat, tím jen posílíme její přesvědčení, že má pravdu. Možná je na nás, abychom jí ukázali, že jsme tu pro ni. A snad to dopadne tak dobře, jako když se před patnácti lety vzpamatovala ze ztráty manžela...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články