Bea (27): Můj manžel vyžaduje milování každý den. Já ale občas nemám chuť, proto jsem se rozhodla nastolit nová pravidla

Bea (27): Můj manžel vyžaduje milování každý den. Já ale občas nemám chuť, proto jsem se rozhodla nastolit nová pravidla
Zdroj: Unsplash

Bea si na nedostatek ložnicových hrátek opravdu stěžovat nemůže. S manželem se milují každý den. Problém je v tom, že z její strany je někdy chuť pouze předstíraná. Bea se zkrátka „přemůže“, aby manželovi vyhověla a nezklamala ho.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 24. 05. 2023 10:00

S Ondřejem (31) jsme se brali po roce randění a tou dobou mi připadal každodenní sex jako naprosto běžná záležitost. Nemohli jsme se nabažit jeden druhého. Časem bych klidně četnost našeho milování snížila, ale Ondřej je zvyklý a vyžaduje „to“ denně.

Myslela jsem, že je závislý na sexu

Když jsem začala s Ondřejem chodit, chemie mezi námi dělala divy a my dva se milovali pořád a všude. Neměla jsem žádné zábrany a každodenní sex jsem brala jako určitý důkaz lásky.

Svatba proběhla skoro přesně na den našeho prvního výročí a krátce po ní jsem začínala zpomalovat tempo. Rychlovka na pračce během ždímání už mi nepřipadala tak vzrušující. A ranní sex před před odchodem do práce nebyl v tom shonu vůbec pohodlný. Ondřej byl ale zvyklý na denní dávku lásky. A když jsem mu nebyla po vůli, byl zaskočený.

To tě to se mnou přestalo bavit brzy,“ říkával smutně. Anebo se mě ptal, jestli jsem v pořádku a zda mě něčím nenaštval. Pochopila jsem, že naše milování bere jako velmi podstatnou část vztahu a snažila jsem se vyjít mu vstříc, abych v něm nevyvolávala jakékoliv pochyby. Na internetu jsem se dočetla, že by mohlo jít o závislost na sexu. A dotyčný si tím kompenzuje něco jiného, co mu v životě chybí.

Kamarádky mají doma sexu málo

S naším milostným životem jsem si dělala starosti stále víc. Když se blížil večer, už jsem tušila, co přijde. A chtěla jsem to mít takzvaně za sebou. Když jsem byla unavená, řešila stres v práci anebo jsem zkrátka nebyla ve své kůži, vůbec mě to s Ondrou nebavilo. Přesto jsem nedala nic najevo.

Asi byla chyba přemáhat se, protože jsem si vytvořila jakousi averzi. Už jsem znala jeho fígle, každý dotek a řeči kolem. Netrvalo dlouho a moje touha se během milování vyskytovala opravdu zřídka. Jednou jsem byla po chřipce pořád unavená a na Ondřeje jsem se vyloženě utrhla, když vyžadoval „manželské povinnosti“.

Musela jsem mu pak vysvětlovat, že to mám zkrátka jinak a nemá si to brát osobně. Také jsem se odhodlala o svém „problému“ mluvit s kamarádkami. Byly v šoku z toho, jak často u nás doma sex probíhá, protože měly spíše opačný problém. Šlo o dlouhodobější vztahy a já doufala, že nás s Ondřejem časem čeká nějaká zlatá střední cesta.

Musí myslet taky na mě

Moje babička na to měla poněkud děsivý názor a jsem ráda, že žijeme v době, kdy jsou takové rady zastaralé. Řekla mi, že mu mám raději „dát“, ať se nerozhlíží jinde. Já už se ale dál přemáhat nemůžu. Chci mít z milování radost a nepovažovat ho za nutnost. Copak to je nějaké čištění zubů?

Manželovi jsem jednoho krásného večera oznámila, že si připadám jako nástroj k jeho uspokojení. My dva budeme sdílet sex tehdy, když budeme chtít oba a budeme mít správnou náladu. Nezbylo mu než na to přistoupit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články