Standa (42): Můj táta začíná podléhat konspiracím o Ukrajině. Myslí si, že všichni umřeme

Standa (42): Můj táta začíná podléhat konspiracím o Ukrajině. Myslí si, že všichni umřeme
Zdroj: Freepik

Rodiče si nevybíráte a musíte je přijmout takové, jací jsou. A s tím, že vám na nich občas něco nesedí, nic nenaděláte. Pan Standa si se svým otcem vždy rozuměl. To se změnilo, když starý pán odešel do důchodu.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 25. 03. 2023 10:00

Táta letos oslaví sedmdesáté narozeniny. Vždy byl velmi akční člověk, který se jen málokdy zastavil. I potom, co odešel do důchodu, pár let ještě pracoval. Podle jeho slov nechtěl zahálet, když je pořád takový mladík.

Táta odešel do důchodu

Minulý rok ale musel skončit. Začal mít problémy se srdcem a všichni jsme mu říkali, aby trochu zvolnil. A aby myslel na svoje zdraví, protože už se napracoval dost. K údivu celé rodiny opravdu odešel do důchodu. Máma z toho byla nadšená, neustále mluvila o tom, jak budou jezdit na výlety a trávit čas s vnoučaty. Nic z toho se ale nestalo.

Táta si našel nového koníčka. Když začala válka na Ukrajině, sledoval všechno ostřížím zrakem. Neunikla mu žádná událost či informace. Jeho otec totiž pochází z Ukrajiny. A proto cítil, že se tato událost dotýká i jeho.

Podle něj všichni umřeme

Stále víc a víc se zajímal o dění, ze všech médií získával informace o ofenzívách, náletech a dalších věcech spojených s válkou. Najednou mu to ale přestalo stačit. Začal chodit na pochybné webové stránky. A věřil informacím, které rozhodně nebyly pravdivé.

Někdy minulý rok v červnu přišel s tím, že je jasné, že Putin napadne i nás. Pak že na sto procent využije jaderné zbraně. Ale informací bylo stále víc. Řekl mi, že bych si měl dát pozor, prý půjdeme do války a mě určitě odvedou. Naše rodinné obědy byly jen o tom, že všichni brzy umřeme...

S tátou se už nedá mluvit

Byl si tím vším tak jistý a nenechal si nic z toho vymluvit. „Já vím, že si myslíte, že jsem blázen a že přeháním, ale věřte mi, tohle všechno se stane. A pak si na mě ještě vzpomenete,“ říkal nám.

Opravdu je celým svým konspiračním šílenstvím úplně pohlcený. Nezajímá ho nic jiného. Mluvit s ním je někdy nad lidské síly. Nechápu, co se mu to najednou stalo. Vždy to byl normální chlap, se kterým se dalo mluvit o fotbale a o hokeji. Teď si najednou nemáme co říct, protože řeč vždy sklouzne k válce a k tomu, že náš osud je zpečetěný.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články