Dominika (36): Práce je celý můj život. Matka se mi ale snaží namluvit, že toho budu litovat

Dominika (36): Práce je celý můj život. Matka se mi ale snaží namluvit, že toho budu litovat
Zdroj: Unsplash

Práce, která vás bude nejen živit, ale také bavit, je snad snem všech lidí. Ne vždy to však vyjde. Dominice se poštěstilo, že je pro ni práce i velkým koníčkem a nedá na ni dopustit. Její matka to ale vidí jinak. A varuje ji, že to nedopadne dobře.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 24. 02. 2023 07:00

Bude to deset let, co jsem nastoupila do finančního oddělení jedné velké firmy. Na začátku bylo těžké zvyknout si tam, ale teď nedám na svoji práci dopustit. Mám ji opravdu ráda. Víc než cokoliv jiného.

Mám svoji práci ráda

Nejenže díky ní potkávám spoustu zajímavých lidí, kteří mě inspirují, ale také mi umožnila cestovat. Skoro každý měsíc někam letím, protože máme velké množství zahraničních klientů. Díky svým schopnostem a zapálení, které pro svoje zaměstnání mám, jsem vcelku rychle postupovala nahoru po firemním žebříčku.

Teď vedu své vlastní oddělení a nemůžu být šťastnější. Mí podřízení a kolegové jsou prostě úžasní. Jsme velmi dobrá parta, která spolu tráví čas nejen v práci, ale i mimo ni. Chodíme na teambuildingy i na koktejly po práci. Máme si co říct také mimo kancelář, což je hrozně fajn.

Jsem sama, ale vyhovuje mi to

Kvůli tomu, že žiji neustále v pohybu, jsem zatím nenašla toho pravého. V práci toho máme hodně. A když už mám volno, preferuji setkání s kolegy před seznámením s nějakými cizími lidmi. Zatím mi to takto vyhovuje. Nechci tlačit na pilu. Věřím, že nemá smysl někoho hledat. Osud nás k sobě stejně jednou zavede.

To si ale nemyslí moje matka. Můj soukromý život jí přidělává starosti. Mluví mi do něj víc, než by se mi líbilo. Ale většinou si její rady a připomínky neberu moc k tělu a rychle na ně zapomenu. „Jednou zůstaneš úplně sama. Měla bys vyrazit ven a najít si nějakého přítele,“ opakuje mi dokola.

Na svém životě nechci nic měnit

Podle ní si s prací dítě neudělám. Má samozřejmě pravdu, ale já zatím necítím žádnou potřebu být matkou nebo měnit jakýkoliv aspekt svého života. Práce je pro mě vším a jsem tam spokojená. A to, že jsem díky zaměstnání mohla vidět a zažít spoustu věcí, je pro mě víc než jakýkoliv rodinný život.

Vím, že jednou po rodině, manželovi a dětech zatoužím, ale zatím to tak opravdu není. Mám totiž vysněné zaměstnání a jsem spojená. Škoda jen, že to moje matka nedokáže pochopit a přijmout.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články