Irena (67): Vnučka má dar, který by mohl zachránit lidské životy. Rodina to vidí jinak a mají mě za blázna

Irena (67): Vnučka má dar, který by mohl zachránit lidské životy. Rodina to vidí jinak a mají mě za blázna
Zdroj: Freepik

Irena je přesvědčená, že její malá vnučka Patricie má výjimečný dar. Nejprve věděla, že se jejich kocour nedožije následujícího dne. A když pak na rodinné oslavě usedla na klín Ireninu bratrovi, řekla mu, že druhý den zemře. Když se vyplnilo i to, Irena pochopila, že to není náhoda.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 12. 2022 19:00

Neříkám, že vyloženě věřím na nadpřirozené či paranormální jevy, ale vždycky jsem se přikláněla k tomu, že kartářky skutečně mohou vykládat z karet budoucnost. Nebo že malé děti svojí neposkvrněnou myslí vidí duchy nebo mají předtuchy. Něco takového totiž ovládá moje malá vnučka Patricie (4).

Vnučka věděla, že kocour druhý den zemře

Možná, že až dočtete můj příběh, řeknete si, že jsem stará bába, co si vymýšlí, a moje vnučka je jen dítě s bujnou fantazií. I tak vám o tom chci říct. Patricie je na svůj věk bystré a velmi, zdůrazňuji velmi vnímavé dítě. Vidí to, co nám dospělým uniká, nebo to možná ani vidět nemáme. Už když jí byl rok, měla jsem pocit, že v ní dřímá cosi… cosi tajemného.

První zvláštnost se stala před rokem a půl. Měli jsme s manželem Františkem kocourka. Před lety se k nám jako kotě zatoulal a my se rozhodli, že si ho necháme. Protože byl celý mourovatý, říkali jsme mu Mourek. Patricie si ho velmi oblíbila. Kdykoliv u nás byla, Mourek se od ní nechal drbat na bříšku. Když to zkusil kdokoliv jiný, sekal po něm drápky.

Jednoho dne za mnou Páťa přišla a položila mi záludnou otázku: ,,Proč Mourek umírá?“ Musela jsem se pousmát a uklidnit ji, že Mourek je mladý kocour, který nás ještě všechny přežije. ,,Babičko, já vím, že umírá. Zítra už tady nebude,“ odvětila a rozplakala se. Když jsem druhý den našla kocourka mrtvého, rozhodilo mě to.

Určila i smrt mého bratra

Hned jsem u vnučky vyzvídala, jak věděla, že umře. ,,Prostě jsem to věděla,“ odvětila smutně. Byla jsem snad jediná z rodiny, kdo tomu přikládal váhu. Další velmi podobná příhoda se stala teprve nedávno. Konala se rodinná sešlost, na počest oslavy 70. narozenin mého bratra Přemysla. Zábava byla v plném proudu, všichni se radovali a veselili s dětmi.

Páťu si všichni chovali na klíně a vedli s ní ty její dětské rozhovory. Když usedla na klín mému bratrovi, její veselý výraz se změnil. Chytla ho za ruku, zavřela oči a po chvíli řekla: ,,Strýčku, je mi to moc líto, ale zítra tě srazí auto.“ Osazenstvo u stolu ztichlo. Patricie hned dostala od maminky vyhubováno a musela se Přemyslovi omluvit.

Než byla zahnána do pokoje, špitla Přemyslovi do ucha: ,,Je mi to moc líto.“ Byla jsem jediná, kdo dostal strach. Po oslavě jsem bratrovi stranou řekla, aby slova té malé bral vážně a dával na sebe pozor. Ten se tomu smál a házel to za hlavu. To bylo naposledy, co jsme spolu mluvili.

Nikdo z rodiny nechce její schopnost rozvíjet

Když mi druhý den v podvečer přišla zpráva o bratrově úmrtí, zmocnil se mě smutek. ,,Zase měla pravdu,“ hlesla jsem s pláčem směrem k manželovi. František to moc nechápal. ,,Pamatuješ? Tehdy s Mourkem? Patricie řekla, že umře, a co se stalo?“ Manžel nad tím mávnul rukou. Ale mně to nedá. To už přeci není náhoda.

Vnučka má dar, který by nám všem mohl být přínosem. Bohužel její matka o tom nechce nic slyšet. Označila mě za bláznivou babiznu. Chtěla jsem o tom s Páťou mluvit, ale mám k nim zákaz chodit. Nikdo s ní nechce její schopnost rozvíjet. To znamená jediné, s přibývajícím věkem o tento dar přijde. Přitom by možná mohla zachránit několik lidských životů.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články