Jana (36): Před lety mi kartářka vyložila dvě krásné věci a jednu špatnou. Na tu třetí čekám dodnes

Jana (36): Před lety mi kartářka vyložila dvě krásné věci a jednu špatnou. Na tu třetí čekám dodnes
Zdroj: Unsplash

Jana se v pubertě rozhodla navštívit kartářku. Moc jí nevěřila a všechno, co paní viděla v kartách, brala s rezervou. Jenže dvě z těch předpovědí se již staly…

Jana Jánská
Jana Jánská 18. 06. 2023 19:00

Byla jsem mladá, blbá a snad i příliš odvážná. Jinak si dnes už nedovedu vysvětlit, proč jsem po maturitě zašla ke kartářce. Snad abych měla „jistotu“, jaký život mám před sebou.

Byla jsem u kartářky

Spolužačky na střední věřily na astrologii a horoskopy. Měli byste vidět, co se dělo, když si v den maturity hned dvě přečetly špatný horoskop. Zatímco třída se tím dobře bavila, jim hrozilo, že pro ně přijde sanitka. Tak byly rozklepané a bledé.

Nakonec to ale, s pomocí maturitní komise, celkem dobře zvládly. I přes špatný horoskop. Mně to ale nedalo. A protože každý říkal, že teď mi začíná dospělost, rozhodla jsem se zjistit, jaká bude.

V našem městečku tehdy vedla malé vetešnictví žena, o které se říkalo, že také vykládá osud z karet. Zašla jsem k ní a s tou svou tehdejší mladou drzostí jsem se hned mezi dveřmi zeptala, jestli je pravda, že dělá do karet. Přimhouřila oči a řekla větu, kterou nikdy nezapomenu: „Někdy je znalost budoucnosti na obtíž, děvenko...

Karty mi ukázaly dobré i špatné věci

Ta stará a tajemná žena měla dlouhé šedivé vlasy a výrazné oči, které jako by pronikaly do mé duše. Zavřela krámek a zavedla mě do zadní části. Tam měla samé závěsy a šatky s magickými symboly. Patrně jí neušlo moje uchechtnutí, ale tvářila se, že nic neslyšela.

Jakmile jsme usedly ke stolku, naše role se prohodily. Najednou mi srdce bilo rychleji a cítila jsem nejistotu. Paní chvíli míchala karty s podivnými symboly, pak pomalu vyložila tři z nich. Pečlivě se na ně zadívala, studovala je jednu po druhé. Když došla ke třetí, oči se jí rozšířily děsem. Také jsem cítila strach.

Pravou lásku poznáš na vodě se a budeš mít pět dětí," zašeptala. „Ale tvůj osud ti také přinese tragickou ztrátu," dodala téměř neslyšně. Náhle jsem pocítila tíhu této předpovědi. Má ta žena pravdu? Jen jsem zmateně upustila na stolek zmuchlanou stovku a vstala. Žena nic neříkala. Po chvíli vstala také, povzdechla si a šla mě pustit ven. Trvalo mi nějakou dobu, než jsem se uklidnila a začala zase racionálně uvažovat. A večer jsem se tomu v baru, kde jsme slavily maturitu, od srdce zasmála.

Dvě předpovědi už se vyplnily

Na návštěvu u kartářky jsem rychle zapomněla. Na vodu moc nechodím a myslela jsem, že dvě děti boudou tak akorát. Jenže firma, ve které pracuji, pořádala jeden z teambuildingů na výletní lodi. A já tam poznala Jakuba (40) z účtárny. Nikdy předtím jsem ho neviděla, teď mi hned padl do oka. Rychle jsme se vzali a já mu loni v prosinci porodila další úžasnou holčičku, naše páté dítě...

Už několik let přemýšlím nad tím, že karty měly pravdu. Několikrát jsem se snažila najít tu kartářku, ale její vetešnictví zmizelo. Stejně jako spousta malých krámků. Teď si tam můžu leda tak nechat udělat umělé nehty. Žiju ve stresu. Každý den se bojím o manžela a děti, děsím se toho, co mi přinese ta třetí karta. A nadávám si, že jsem tehdy nesebrala víc odvahy a nezeptala se, co mě čeká. Takhle každý den jen přežívám a bojím se toho, co má přijít.

Další příběhy ze života

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články