Jana (38): Manžel během nouzového stavu přibral. Když se mě na to zeptal, řekla jsem pravdu. Teď spíme odděleně

Jana (38): Manžel během nouzového stavu přibral. Když se mě na to zeptal, řekla jsem pravdu. Teď spíme odděleně
Zdroj: Freepik.com

Jana se během nouzového stavu skoro nezastavila. Její manžel měl o poznání jednodušší program. Ráno usedl k počítači a celý den pracoval. Po nástupu do práce se mu kolegové smáli, že přibral. Komu to dal za vinu?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 12. 2020 06:30

Během nouzového stavu se můj manžel Honza trochu zakulatil. Pracoval z domova a jeho pohyb byl takřka nulový.

Doba nouzového stavu

Nebylo zrovna lehké si udržet nějakou disciplínu. Oba jsme během nouzového stavu pracovali z domova. Honza usedl v osm hodin ráno k počítači a seděl tam až do oběda. Pak snědl porci za dva a odvalil se zase nahoru pracovat. Přicházel mezi nás kolem páté hodiny. Z domu někdy nevyšel celý den. Večer vypil tři piva a dal si k tomu dva utopence.

Poměrně rychle na něm jeho stravování bylo vidět. Mně to nevadilo, ale vím, jak on je háklivý na to, když ho škrtí kalhoty. Já toho pohybu měla poměrně dost. Denně jsem vstávala v šest hodin. Šla na dlouho procházku se psem. Po návratu udělala dceři snídani a seděla jsem u ní kvůli distanční výuce.

Když jí skončilo vyučování, znovu jsme spolu šly ven. Ušly jsme klidně pět kilometrů. Dcera se pak zavřela do pokoje a já šla pracovat. Večery jsme každý trávil tak nějak po svém. Honza u televize a s talířem jídla. Dcera ve svém pokoji u počítače. Já se zavřela do podkroví a dvě hodiny jsem cvičila.

Manžel kynul jako buchta

Tímto způsobem jsme donedávna fungovali. Jakmile začala dcera zase chodit do školy a my do práce, ulevilo se mi. Zatímco mně holky v práci tleskaly, jak jsem krásně zhubla, manžel přišel domů dost nasupený. „Myslíš, že jsem přibral?“ zeptal se naštvaně. Nerada lžu, ale současně se mi těžko na takové otázky odpovídá. „Myslím si, že ti možná trochu narostlo břicho. Těžko říct, vidím tě denně, tak to neumím vyhodnotit,“ snažila jsem se z toho vybruslit. „Proč jsi mi nic neřekla už dřív? Teď jsem k smíchu,“ ptal se naštvaně.

V práci se mi smějí, že si dělám zásoby na zimu jak medvěd,“ dopověděl a odkráčel k lednici. Už si strkal do pusy kus klobásy. „Tak pokud máš pocit, že jsi přibral, tak tu klobásu možná nejez, ne?“ rýpla jsem si. Klobásu vztekle hodil zpátky do lednice a řekl: „Teď jsi chytrá, viď?“ Urazil se. Tvrdí, že jsem ho celou tu dobu účelově vykrmovala. Takže jeho pět kilo nahoře je vlastně moje chyba.

Je to má vina

Chtěl mi dokázat, jak moc se zlobí, že si ustlal v pracovně. Nechápe ale, že ho nikdo nenutil jíst porce za dva krky nebo pít večer pivo. Mně ale nevadí, že přibral. Chlap nemá být žádné párátko. Jen nechápu, proč to dává za vinu mně. Nejvíc ho štve, že já jsem během stejného času dokázala něco shodit a zpevnit se. Až se trochu umoudří, tak mu mile ráda pomůžu se dostat zpět do formy.

Vždyť tu máme za chvíli Vánoce, které budou jen o jídle. Jenže Honza už teď chodí tajně uzobávat cukroví a myslí si, že to nevím. Pak si k večeři nakrájí mrkev a zajídá to rajčetem. Tudy cesta nepovede. Přijde mi jako malý kluk. Neuměl si odříct porci jídla navíc a teď hledá viníka.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články