Jarda (48): Ženiny drby se mě nikdy netýkaly. Pak jsem jednou přišel do hospody a nestačil se divit

Jarda (48): Ženiny drby se mě nikdy netýkaly. Pak jsem jednou přišel do hospody a nestačil se divit
Zdroj: Freepik

Jarda je naprosto znechucený ze své ženy. Ta se dala dohromady s největší drbnou v okolí. Společně vymýšlejí, koho pošpiní. Jarda tak postupně přichází o dobrou pověst i přátele.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 02. 2022 07:00

Ona měla Magda (44) vždycky ráda klepy. Kdykoli zaslechla nějaký drb, doma si ho ještě přibarvila. Vždycky si ale tak nějak držela nadhled, a hlavně zdravý rozum. Až poté, co se spřáhla s Libuší, největší drbnou v okolí, se za ni opravdu stydím.

Manželka se skamarádila s největší drbnou

Magda často postávala u okna schovaná za záclonou a lovila senzace. Někdy se mě do toho snažila zapojit, což jí nevyšlo. Mě jako chlapa drby, a ještě neověřené, vážně nezajímají. Já si vždycky myslel svoje, zatímco Magda přemýšlela, jak s tím, co se děje za okny, naloží. Někdy jsem to schytal, protože jsem o dění venku neprojevil dostatečný zájem.

Vím, jaké ženy jsou, takže stačilo, když jsem někdy přitakal tomu, co říkala. A bylo vlastně jedno, jestli ji ve skutečnosti vnímám. Jenže! Nedávno nastal zásadní zlom, ze kterého jsem nešťastný. Manželka se spřátelila s největší a nejobávanější drbnou v našem bydlišti Libuší.

Poté, co byla odhalena, už před ní pomalu nikdo nic neřekne. Každý totiž ví, že ona si to doma dobarví a udělá z toho drb století. Magda si to ovšem nepřipouštěla a začala s ní chodit na kafíčka. Domů nosila jeden blábol za druhým.

Manželčiny drby mě připravily o přátele

,,To jsi slyšel, že ten tvůj kamarád Karel podvádí svoji ženu? Neměl by ses s ním bavit,“ udeřila. ,,A o tom, že Marie odvedle má rakovinu a co nevidět umře, už taky víš?“ chrlila to na mě. ,,Prosím tě, nech toho. Jsou to jen klepy upovídané Libuše. Snad bys tomu nevěřila?“ opáčil jsem. ,,A nezajímá tě, co se říká o tobě?“ vpálila mi Magda.

,,Pokud to říká Libuše, tak je mi to vážně ukradený. A víš co, dej mi s těma kravinama pokoj,“ houkl jsem na ni. Magda začala každý den po práci chodit k Libuši. Bylo mi jasné, co dělají. Vymýšlejí báchorky na naše sousedy, aby bylo čím žít. Netušil jsem však, že se to jednoho dne dotkne i mě. Když jsem šel do hospody na jedno, kluci při mém příchodu sklopili hlavy.

,,Co je, chlapi? Můžu si přisednout?“ zeptal jsem se. Nikdo nic neříkal, až pak Pepa. ,,Jardo, nezlob se, ale už tu pro tebe není místo,“ hlesl. ,,Ježíši, co je?“ nechápal jsem. ,,Nevíš?“ rozzuřil se Karel. ,,Tvoje ženuška nakráčela k nám domů a tvrdila mojí ženě, že ji podvádím. A víš, co ona na to? Věří jí. Přitom je to taková blbost,“ vztekal se.

Musím zasáhnout, než přijdu o dobrou pověst

,,Já za to nemůžu. Magda se začala hodně bavit s Libuší,“ přiznal jsem. ,,To nám tady nevykládej. Zkrátka už k nám nepatříš. Utíkej radši domů za ženuškou,“ vypoklonkovali mě od stolu. Doma jsem za to Magdě pěkně vyčinil, ale nebylo to nic platné. Ona si nadále jede tu svou, a ještě je přesvědčená, že díky tomu nastolí v našem okolí pořádek.

Se mnou už se nebaví ani klika od dveří, natož někdo ze sousedů. Každý na mě vrhá vražedné pohledy. Magdě je to jedno. Dál s Libuší vymýšlí nesmysly, kterými nás, potažmo mě, postupně připravuje o přátele a dobrou pověst. Budu muset vyrazit za Libuší a názorně jí vysvětlit, že už toho bylo dost, než mě ty dvě zničí úplně.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články