Jaromír (54): Manželka přiznala šediny, ale vůbec jí to nesluší. Doufám, že se vzpamatuje

Jaromír (54): Manželka přiznala šediny, ale vůbec jí to nesluší. Doufám, že se vzpamatuje
Zdroj: Freepik

Pan Jaromír si myslel, že ho manželka po pětadvaceti letech společného života už nemůže ničím překvapit. Když si ale na radu kadeřnice přestala barvit vlasy, zažil menší šok.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 07. 04. 2023 10:00

S Janou (57) jsme svoji přes pětadvacet let. Vychovali jsme spolu tři děti a teď si užíváme léta, kdy už vyletěly z rodinného hnízda. Konečně se můžeme vrátit ke svým koníčkům.

Jsem šťastně ženatý

Před časem jsme si pořídili obytný vůz a každé léto někam vyrážíme. Objevujeme nejen krásy České republiky, ale jezdíme i po celé Evropě. Když děti dovolí, bereme na naše cesty i vnoučata, pro které je to velké dobrodružství a zábava.

To, že jsme s manželkou tak dlouho, mě přivedlo k myšlence, že mě nemůže ničím překvapit. Znám ji jako své boty. Vím, jak bude reagovat na různé situace, i to, jak se bude chovat pod stresem, nebo když bude mít radost.

Manželka mě překvapila

Nenapadlo mě, že by mě Jana dokázala ještě překvapit, ale nedávno se jí to povedlo. Už od té doby, co jsem ji poprvé potkal, si myslím, že je neskutečně krásná. Má nádherné modré oči a blonďaté vlasy. Je mi jasné, že se od nějaké doby musí barvit a překrýt šediny. Už na tom nejsme jako zamlada, ale i tak můžu pořád říct, že mě přitahuje.

Před týdnem však přišla s tím, že ji blonďatá barva už nebaví a chce změnu. Čekal jsem, s čím přijde od kadeřnice. Myslel jsem si, že zkusí hnědou nebo černou, ale když přišla s šedivou hlavou, zůstal jsem stát s otevřenou pusou. Strašně jí to neslušelo. Já jsem se ale přinutil a ze slušnosti jí nové vlasy pochválil.

Prý je to moderní

Když jsem se potom ptal, co ji to napadlo, nestačil jsem se divit. „Doporučila mi to kadeřnice. Prý je teď velmi moderní přiznat šediny. Je to sexy a neotřelé,“ řekla mi. Neotřelé to je určitě, ale sexy rozhodně ně. Janě to nesluší a já bych dal cokoliv, aby se vrátila ke své staré a krásné blond barvě vlasů.

Proto nevím, co teď s tím. Nemůžu jí říct, že jí to nesluší a vypadá o hodně starší, než ve skutečnosti je, to by ji urazilo. A tak mi moc možností nezbývá. Asi to budu muset vydržet. Třeba jí dojde, že to byl přešlap. A vrátí se ke své staré barvě. To by bylo nejlepší a vyřešilo by to můj problém.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články