Dalibor (32): Chtěl jsem nezávazný vztah, ale teď mám problém. Moje nová známost u mě začala hnízdit

Dalibor (32): Chtěl jsem nezávazný vztah, ale teď mám problém. Moje nová známost u mě začala hnízdit
Zdroj: Freepik

Dalibor je typ muže, který se nevidí po boku jedné ženy. Rád dámy střídá a užívá si svobodného života. O té doby, co sbalil Báru, jsou ale věci jinak. Ona se rozhodla hnízdit a Dalibor je z toho celý nesvůj. Dokonce začíná uvažovat nad tím, jestli by se neměl konečně usadit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 03. 2023 10:00

Dámy, které si přečtou můj příběh, mě budou muset omluvit. Jsem totiž typ chlapa, který zcela odmítá jakékoliv závazky. Považuji se za hřebce, potřebuju volnoběh, otěže jsou mi cizí. Rád si užívám, střídám ženy a vyhýbám se závazkům. Moje nová známost Bára (28) mi ale všechno hatí. Začala u mě nenápadně hnízdit...

Odmítám jakékoliv závazky

Je to tak! Jsem chlap, který ve svém životě neplánuje nic, co by byť jen zdaleka připomínalo trvalý vztah, rodinný život nebo, nedej bože, děti. Odjakživa jsem živel, potřebuji svobodu a pořádný rozlet. Jakmile cítím, že se mě někdo snaží zaháčkovat, beru roha. K ženám mám velmi specifický přístup. Stačí mi pár setkání a už jdu o dům dál.

Uznávám, nezní to příliš dospěle, ale já to tak mám. Závazky, společná domácnost, trvalý vztah, to jsou všechno pojmy, ze kterých mám husí kůži. Za svůj dosavadní život jsem měl dost žen a hodlám to číslo navyšovat. U mě to funguje tak, že někde nějakou sbalím, oblbnu ji romantickou večeří a dotáhnu si ji domů. Tam dostanu, co potřebuji, uskutečním ještě jedno dvě setkání a už měním karty.

Naši jsou z toho na větvi. Máma by se nejraději viděla v roli babičky, jak se někde s dalšími babčami promenáduje s kočárkem. Ode mě se ale ničeho takového nedočká. To přenechám svému mladšímu bratrovi Tomášovi (28).

Nová známost u mě začíná hnízdit

Teď ale k jádru věci. Před dvěma měsíci jsem sbalil atraktivní Báru. Byla trochu oříšek, protože nereagovala tak, jak jsem potřeboval. Než došlo na první milování, musel jsem s ní do divadla na balet a na dva výlety do lesa. Dělala drahoty i ohledně návštěvy u mě doma. Když konečně svolila a já se s ní pomiloval, chtěl jsem z toho zase vybruslit.

Bára se ale jen tak nedala. Už dva dny na to u mě zazvonila s večeří, kterou pro nás uvařila. Nasáčkovala se mi do bytu a připravila stůl. Automaticky u mě přespala a ráno ještě stihla udělat míchaná vajíčka. Slíbil jsem si, že ji k sobě už nepustím. Ona však neváhala a zase si pro nás vymyslela program. Koupila nám víkendový pobyt v lázních.

Snažil jsem se z toho vykroutit, jak to jen šlo, ale její argumenty byly dosti silné. Takže jsem se nedobrovolně odjel cachtat do vířivky a na různé procedury. Celý víkend jsem tajně vymýšlel, jak to zastavit. Řekl jsem si, že jí prostě povím, jak to mám. A nebudu se s ní dál zahazovat. Ani to mi nevyšlo.

Bojím se usadit

Po návratu přitvrdila. Přivezla si ke mně kartáček na zuby a svoje povlečení. Nenápadně se mi snaží v bytě hnízdit. Dělá to tak fikaně, že já najednou nedokážu říct dost. Takže už dva měsíce asi tvoříme pár. Neumím v tom chodit, nevím, jak se mám ve vztahu chovat. Navíc kvůli tomu, že Bára převzala kormidlo, nemám věc absolutně pod kontrolou.

Nikdy mi nedělalo problém říct jakékoliv ženě, že z toho nic nebude. S Bárou je to nějaké jiné. Malý červíček pochybností ve mně hlodá. Co když je Bára ta, která mě dokáže zlomit? Normálně se toho bojím. Neumím si představit, že zůstanu s jednou ženou. Nikdy jsem s nikým nebyl déle jak dva týdny. A teď tohle. Úplně mě to rozhodilo.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články