Anežka (29): Miluji naprosto fantastického chlapa. Problém je v tom, že nestojí o závazky

Anežka (29): Miluji naprosto fantastického chlapa. Problém je v tom, že nestojí o závazky
Zdroj: Unsplash

Když Anežka poznala Richarda, měla hned pocit, že on je ten pravý. Zamilovala se do něj nebývale rychle a už si malovala společnou budoucnost. Problém je v tom, že Richard se nehodlá usadit a fungovat s jednou ženou. Miluje ženy a svobodu. Od začátku bral jejich vztah jinak, než si Anežka myslela.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 22. 03. 2023 07:00

Najít dneska slušného chlapa není nic snadného. Už rok a půl se plácám ve vztazích a doufám, že si najdu někoho, s kým zestárnu. Nedávno mi svitla naděje! Seznámila jsem se s naprosto fantastickým chlapem. Richard (33) je v mých očích dokonalý. Živě si umím představit, že to je právě on, kdo mi navléká snubní prstýnek. Problém je v tom, že o žádné závazky nestojí.

Narazila jsem na skvělého chlapa

Mám za sebou jeden delší vztah, který se mi po šesti letech rozpadl. Možná proto, že ani jeden z nás nikoho jiného nepoznal. S Jirkou to skončilo před rokem a půl. Od té doby se marně snažím navázat nový vztah. Ze začátku jsem hledala spíše jen nějaký flirt, abych si zvedla sebevědomí. Jenže to mi nestačí. Jsem ten typ ženy, která chce všechno nebo nic.

Takže jsem se rok plácala mezi dvěma muži. Nakonec jsem nezůstala ani s jedním a dál se rozhlížela. Pak jsem úplnou náhodou narazila na Richarda. Je to krásný muž už na první pohled. Ten jeho zářivý úsměv mě hned dostal. Když mě pozval na skleničku, dala jsem si fakt záležet, abych se mu zalíbila. Už po pár hodinách jsem měla pocit, že on je můj Romeo.

Richard má snad všechny dobré vlastnosti. Nejenže je krásný a velmi sexy, ještě má všeobecný přehled, rád se vzdělává a sportuje. Je skvělým společníkem a cítím se s ním jako královna. Už po měsíci pravidelných schůzek jsem věděla, že si ho musím udržet za každou cenu. Jenže právě v tom je zakopaný pes.

Potkala jsem ho s cizí ženou

Když jsem po dalším měsíci naznačila, jestli by se mnou zajel k našim na oběd, hned se cukal. „Na tohle já nejsem, drahoušku," odbyl mě. Řekl to tak, že jsem věděla, že nemá smysl ho přemlouvat. Další situace, která mě přesvědčila, že náš vztah bere jinak než já, přišla, když jsem ho chtěla vzít mezi své přátele. I tomu se snažil vyhnout.

„A jak mě hodláš představit?" zajímal se. „Jako svého přítele..." nadhodila jsem. „No, věci se mají tak, že já nepatřím nikomu. Mám rád volnost a pocit, že si můžu dělat, co chci," řekl. Absolutně jsem nechápala, jak to myslí. Uběhly další dva měsíce a já jsem se musela smířit s jednou velmi drsnou skutečností.

Potkala jsem Richarda, jak jde po boku cizí ženy. Hned jsem na něj udeřila a žádala vysvětlení. On mi s naprosto klidným hlasem zopakoval, že je svobodný a může si dělat, co chce. To mi v danou chvíli muselo stačit. Až o dva dny později se za mnou stavil a řekl mi víc o svém životním postoji.

Nestojí o trvalý vztah

„I když tě mám rád, nechci být v jednom vztahuPotřebuji se cítit svobodně. Ženy miluji a jedna mi k životu nestačí,“ řekl a mně to celé začalo pomalu docházet. „Já myslela, že jsme pár a že si budeme věrní," plakala jsem. Richard mi řekl, že se nechce usadit s jednou ženou. Dokonce neplánuje ani rodinný život s dětmi.

Dal mi možnost výběru. Můžeme spolu být, ale nebudu v jeho životě jediná. A já si myslela, že jsem konečně narazila na toho pravého. Sama ještě nevím, co budu dělat. Jako na potvoru jsem se doopravdy zamilovala.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články