Vendula (27): V tramvaji si mysleli, že jsem těhotná. Tehdy mi došlo, že se sebou musím začít něco dělat

Vendula (27): V tramvaji si mysleli, že jsem těhotná. Tehdy mi došlo, že se sebou musím začít něco dělat
Zdroj: Freepik

Vendulu před dvěma lety poznamenal těžký rozchod. Uzavřela se do sebe, po práci seděla doma a společníka jí dělalo jen jídlo. I když tušila, že přibrala, nedošlo jí, že je to tak hrozné. Nedávno ji v tramvaji pustil sednout starší muž, protože si myslel, že je těhotná. Tehdy Vendula prozřela...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 11. 2022 10:00

Když se teď ohlédnu, stydím se za to, že jsem zahodila téměř dva roky života. Kvůli bolestivému rozchodu jsem padla na dno. Ovšem s tím, že jsem to nevěděla. Mým nejvěrnějším přítelem se stalo jídlo. I když jsem podvědomě věděla, že jsem přibrala, nepřišlo mi to tak hrozné. Až do toho dne, kdy mě starší muž pustil sednout v tramvaji.

Po rozchodu jsem smutek zajídala

Od svých devatenácti let jsem chodila s tím nejlepším chlapem na světě! Nebo jsem si to alespoň myslela. Tomáš (28) byl ztělesněním toho, jakého muže si vedle sebe představuji. Chytrý, vtipný, společenský a k tomu ještě velmi sexy chlap!

Měla jsem v hlavě nalinkovanou naši budoucnost - dům, svatba, děti a rodinné dovolené. Všechny moje sny ale vzaly za své před dvěma lety. Tomáš se se mnou rozešel. Jen tak a se slovy, že chce zkusit ještě někoho jiného. Zhroutil se mi snad celý svět. Dolézala jsem za ním, prosila ho na kolenou, aby zůstal.

Čím víc jsem se snažila, tím víc se mi vzdaloval. Ani tři měsíce od rozchodu jsem nemyslela na nic jiného než na něj. Co asi dělá, s kým je a jestli je teď šťastnější. Večery jsem trávila doma, u romantických seriálů a s kopou jídla před sebou. Byly to momenty, kdy jsem si alespoň na chvíli přišla šťastná.

Muž v tramvaji mě pustil sednout

Přestala jsem chodit mezi lidi. S rozchodem jako kdyby pro mě všechno skončilo. Z práce jsem jezdila rovnou domů, kde jsem rozbalila horu sladkostí a užírala se lítostí. Kamarádky už to se mnou také nechtěly řešit, protože jsem mlela stále dokola jako kolovrátek. Až dnes vím, jak otravná jsem s tím byla.

Co mi ale unikalo ze všeho nejvíc, bylo to, jak rychle tloustnu. Když jsem z velikosti M během několika let přesedlala na velikost XL, stejně jsem to neřešila. Do zrcadla jsem se nedívala. Přišla jsem si pořád štíhlá. I když si rodina šuškala o tom, že jsem tlustá, nikdo mi nic neřekl. Každý věděl, že jsem z rozchodu pořád bolavá a nikdo mě nechtěl ranit.

Není tomu tak dlouho, co jsem dostala lekci. Jela jsem z práce tramvají. Praskala ve švech a já se chytla madla hned u dveří. Přistoupil ke mně pán, který uvolnil místo a nabídl mi, abych si sedla. V první chvíli jsem nechápala, proč to dělá. Když jsem usedla, muž se na mě usmál. „Vy těhotné musíte mít vždycky přednost," pronesl a mrknul na mě.

Cizí muž mi otevřel oči

Než jsem se zmohla na to, abych mu řekla, že nejsem těhotná, polil mě stud. Tak já vypadám jako těhotná? Abych umocnila jeho myšlenku o těhotenství, chytla jsem se přes kabát za břicho. Přesně tak, jak to těhule dělají. Cestou domů jsem měla o čem přemýšlet. Když za mnou zaklaply dveře, rozbrečela jsem se.

Stoupla jsem si před zrcadlo a začala se svlékat. Když jsem viděla své obtloustlé tělo, došlo mi, že takhle vypadat nechci. Nebylo lehké začít ze dne na den žít jinak. Já se ale snažím. Přihlásila jsem se na dvě hodinové lekce cvičení týdně. Omluvila jsem se kamarádkám za své chování. Znovu se snažím chodit mezi lidi. I když mě ten muž v tramvaji naštval, vlastně mu za to děkuji. Přesně něco takového jsem totiž potřebovala!

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články