Aneta (33): Našla jsem fotografie táty s cizí ženskou. Myslím si, že mamka by to měla vědět

Aneta (33): Našla jsem fotografie táty s cizí ženskou. Myslím si, že mamka by to měla vědět
Zdroj: Pexels

Aneta zjistila, že její tatínek má možná poměr. Během práce na jeho počítači našla fotky táty v objetí s cizí ženou. Od té chvíle na nic jiného nemyslí. Zvažuje, zda to s ním má probrat, nebo dělat, že nic neví. Mlčet ale asi nevydrží, protože si myslí, že by to mamka měla vědět.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 02. 2023 17:00

Co dělat, když zjistíte, že jeden z rodičů je nevěrný tomu druhému? Na tuto otázku hledám odpověď už pár týdnů. Zcela náhodou jsem přišla na to, že taťka asi má poměr. Říkám si, že mi do toho nic není, ale mlčet asi také nevydržím.

Vztah mých rodičů byl vždy idylický

Naši jsou v širokém okolí považováni za šťastný a spokojený pár. Brali se před více jak třiceti lety. Společnými silami vychovali mě a moji sestru Moniku (30). Tátovi táhne na šedesát a mamka nedávno oslavila krásné 55. narozeniny. Od táty dostala drahé šperky a třídenní pobyt ve Francii, kam se dlouho toužila podívat.

Vždycky se k sobě chovali hezky, s patřičnou úctou a respektem. Máma o taťku pečovala. Vařila mu, prala, žehlila pracovní košile a po návratu z práce ho vítala s otevřenou náručí. Vztah svých rodičů jsem ještě do nedávna považovala za idylický.

Jedna návštěva mě ale vyvedla z omylu. Tátu zlobil notebook a chtěl, abych se na to podívala. Nejsem sice žádný ajťák, ale podle toho, co říkal, jsem nastavení aplikací měla zvládnout. Zavedl mě do své pracovny, zapnul počítač a odešel za mamkou do kuchyně.

Našla jsem fotky, na kterých je táta s cizí ženou

Chvíli trvalo, než se mi podařilo nastavit, co táta chtěl. Když bylo po půl hodině hotovo a já chtěla počítač vypnout, omylem jsem klikla na jednu složku. Byly v ní fotografie, které zaujaly moji pozornost. Byl na nich táta, jenže ne sám. Na většině z nich se objímal s cizí ženou. Podle všeho nebyly příliš staré.

Dokud jsem nenarazila na fotku s polonahým tátou, mohla jsem si myslet cokoliv. Jenže fotka, na které leží vedle jiné ženy, hovořila jasně. „Táta má ženskou?" pronesla jsem tiše. Do toho táta akorát přišel a ptal se, jak jsem na tom. Rychle jsem složku zavřela a dělala, jako by se nic nestalo. Snažila jsem se, aby na mně táta nic nepoznal.

Pak jsem měla s našima usednout k jednomu stolu a povečeřet. Najednou to šlo velmi těžce. Když jsem se na tátu podívala, hned jsem si vybavila ty fotografie. Máma ho akorát objímala a dávala mu pusu na čelo. Bylo patrné, jak moc ho má pořád ráda. Bylo mi z toho úzko.

I když to není moje věc, chci znát pravdu

Uběhl měsíc a já nemyslím na nic jiného. Pořád mám před očima tátu v objetí s cizí ženou. Vůbec to nechápu. Jak to té mamce může dělat? Po tolika letech? Už jsem několikrát zvedala telefon, že mu zavolám a povím mu, co jsem viděla. Pak si ale vždycky řeknu, že to není moje věc. Nejraději bych se někomu svěřila a požádala o radu.

Sestra Monika ale nepřichází v úvahu. Je to horká hlava, která by to určitě hned chtěla řešit. A když nevím nic bližšího, bojím se s tím jít ven. Třeba to mamka ví a tátovi to toleruje. Nebo je to celé nějak jinak a já to jen špatně pochopila.

Myslela jsem si, že to v sobě udržím a nebudu do toho strkat nos. Zjistila jsem ale, že mi to nejde. Nutně potřebuji vědět, jak to je. Protože jestli táta mamku podvádí, zastávám názor, že by to měla vědět.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články