Zuzana (33): Nechala jsem se ostříhat. Partnera jsem kvůli tomu přestala přitahovat

žena, krátké vlasy, blond
Zdroj: unsplash.com

Zuzana nosila řadu let dlouhé blond vlasy. Pak se ale rozhodla pro změnu v podobě krátkého sestřihu. Sama Zuzana je z účesu nadšená, komu se ale nelíbí, je její přítel Jirka (35), který na Zuzaně dlouhé kadeře obdivoval. Má se Zuzana podřídit přání svého partnera?

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 30. 06. 2020 08:00

S Jirkou jsme spolu dvanáct let a já jsem vždycky nosila dlouhé blond vlasy. Jirka se nikdy netajil tím, že právě moje vlasy bylo to, kvůli čemu si mě tenkrát všiml. Nicméně náš vztah se od té doby hodně posunul a já jsem si myslela, že jsou mnohem důležitější věci než vlasy. Můj účes už mě přestal bavit, tak jsem se rozhodla pro změnu, ze které jsem nadšená. Jirka to ale nese velice těžce.

Chtěla jsem změnu

Můj dlouhý účes už mě nebavil, tak jsem si na internetu pořád prohlížela fotky různých střihů a velice mě zaujal jeden ryze krátký. Nějakou dobu jsem se rozmýšlela, jestli do tohoto účesu půjdu, a výsledek byl jasné ano. Když jsem přišla ke kadeřnici, ke které chodím už léta, byla poměrně překvapená, pro jak razantní změnu jsem se rozhodla. Pak se mě zeptala, jestli jsem si všechno důkladně rozmyslela a jsem si jistá, že nový účes chci, protože to bude opravdu změna, která nepůjde dát jen tak zpátky. Já odpověděla, že ano.

Z výsledku jsem byla nadšená

Z výsledku jsem byla nadšená a šla jsem si rovnou koupit ještě pár nových kousků oblečení, které se k mému looku  hodily, protože romantický styl teď už pro mě moc není. Přikoupila jsem i nějakou dekorativní kosmetiku, jelikož mi bylo jasné, že s krátkým účesem budu muset v líčení víc přisadit. Doma jsem si všechny nové věci začala zkoušet i jsem se víc namalovala, abych viděla, jak to bude pohromadě vypadat.

Partner byl v šoku

Pak ale přišel domů Jirka a doslova oněměl. Jediné, na co se zmohl, bylo, co to mám na hlavě. Já jsem mu řekla, že nový účes, a on se vyděsil. Prý v první chvíli doufal, že je to jen paruka. Skoro celý týden jsme spolu kvůli novému účesu nemluvili. Horší bylo, že se zhoršil i náš intimní život, o který Jirka od té doby nejevil moc zájem. Když jsem se zeptala, co za problémy stojí, odpověděl mi, že můj nový účes.

Jsem na rozpacích

Já sama jsem se svým účesem spokojená a myslím si, že se ke mně hodí, co mě ale trápí, je postoj mého partnera, který mi dokonce nabídl, že mi zaplatí prodloužení vlasů. Já nic takového nechci, ale zároveň si nehodlám rozbít vztah, nebo se mám ohledně svojí vizáže ve všem přizpůsobovat partnerovi?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články