Martina (30): Při trhání třešní mě sledovala tajemná postava. Jasně jsem cítila, že mi chce ublížit

Martina (30): Při trhání třešní mě sledovala tajemná postava. Jasně jsem cítila, že mi chce ublížit
Zdroj: Unsplash

Na chalupu jezdí Martina s velkou chutí už od dětství. Právě tam se jí však v devatenácti letech stala děsivá příhoda. Když v koruně stromu trhala třešně, zahlédla na zahradě jakousi postavu, která se stále přibližovala...

David Mareš
David Mareš 26. 07. 2023 17:00

Žila jsem tehdy ještě u rodičů, s nimiž jsem pravidelně jezdila na chalupu v Jizerských horách. S oblibou jsem přitom relaxovala na rozlehlé zahradě, kde máme mohutnou třešeň. Není nic krásnějšího, než na ni rok co rok vylézt a trhat třešně rovnou do pusy.

Kolem stromu se pohybovala záhadná postava

Tehdy v létě se úroda skutečně vyvedla. Rodiče odjeli na výlet a já zůstala na chalupě sama. Seděla jsem venku u bazénu a koukala na třešně. Nudila jsem se, tak jsem vytáhla z kůlny žebřík a rozhodla se, že si nějaké natrhám do koše.

Vylezla jsem skoro až do koruny. Zabrala jsem se do práce, když jsem se jen tak podívala dolů. Kolem stromu se pohyboval nějaký stín. Zarazila jsem se a sledovala ho. Byl velký a postupně se z něj začala rýsovat postava. Byl to očividně muž, jenž něco držel v ruce. Vypadalo to jako srp nebo něco, co je tomuto nástroji podobné. Několikrát obešel kmen a pak se zastavil.

Začal jsem se bát, že spadnu

Mlčky jsem ho sledovala s otevřenou pusou. Najednou se mi pod nohama začal chvět žebřík. Viděla jsem, že ona postava stojí u něj. Začala dupat na příčky žebříku, abych ji zahnala. žebřík se v tu chvíli přestal třást, ale postava neodcházela. Jako by čekala, co udělám.

Nenašla jsem odvahu slézt. Naštěstí se po pár minutách otevřela branka a na zahradu vstoupili táta s mámou. Spadl mi kámen ze srdce. V tu chvíli to byla neskutečná úleva. Hned jsem na ně volala, ať jdou sem, že jsem na stromě. Táta přiběhl, myslel si, že se mi něco stalo, a křičel na mě, jestli jsem v pořádku.

Řekla jsem mu, že je u stromu nějaká postava, která mě sleduje. Táta mě ale uklidňoval, že tu nikdo není. Podívala jsem pod sebe a po okolí, ale po postavě vážně ani stopy. Vypařila se. Slezla jsem pomalu dolů a vrhla se tátovi do náruče. Viděl, jak jsem vystrašená, a konejšil mě stejně jako mamka.

Na chalupu už sama nejezdím

Asi po hodině ze mě stres konečně opadl, ale bála jsem se, aby se tajemná bytost nevrátila. Nevrátila! Díky bohu už nikdy. Marně se snažím celou záhadu objasnit. Jen vím, že se mi to stoprocentně nezdálo. Na chalupu od té doby už v každém případě sama nejezdím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články